kapat

19.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ayrılma, babayı bağlıyorum
Ünlü babalardan Sedat Şahin'in adamı Adnan Bilgin, çete elemanlarının haberleşmesini sağlamak için cezaevinde telefon santralı kurduklarını söyledi

YERALTI dünyasının ünlü ismi Sedat Şahin'in adamı Şaban Erdoğan'a bağlı olarak çalıştığı iddia edilen ve işadamı Rahman Türk'ün öldürülmesi olayına karışan Adnan Bilgin, İstanbul Organize Suçlar ve Silahla Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne verdiği ifadesinde örgüt içindeki zincirleme ilişkileri ortaya çıkardı. Bilgin, İstanbul'dan Trabzon'a, Antalya'dan Ayvalık'a uzanan suç zincirinin halkalarını tek tek anlattı. Bilgin, bu sayede Rahman Türk'ün öldürülmesinin de aralarında bulunduğu bir dizi suçu işledikten sonra uzun süre saklanmayı başardıklarını söyledi.

SİLAHLAR AKRABALARDAN
Bilgin'in ifadesine göre, suç örgütüne en çok yardım eden, örgüte silah ve finansman sağlayanlar akrabalar. Samsunlu Şaban Erdoğan'ın liderliğini yaptığı örgütün yardımcıları da Erdoğan'ın akraba ve arkadaşları. Türkiye'nin her köşesinde mutlaka, örgüte yardım eden bir akraba ya da yakın aile dostu var. Adnan Bilgin ifadesinde, örgütün kullandığı silahları Şaban Erdoğan'ın ayarladığını belirtti. Bilgin, Erdoğan'ın talimatı üzerine dayısı Himmet Kurt'un 5 ay önce 3 tabanca getirdiğini, son olarak da Erdoğan'ın Bafra'daki akrabası Aydın Özay'dan 14'lük bir tabanca aldıklarını söyledi. Bilgin, Aydın Özay'da kaleşnikof olup olmadığını bilmediğini ve silahların hepsinin ruhsatsız olduğunu anlattı.

BAŞKANA MERCEDES
Adnan Bilgin ayrıca zırhlı Mersedes marka bir otomobilin de Şaban Erdoğan tarafından Samsun Havza Belediye Başkanı'na hediye edildiğini anlattı. Adnan Bilgin, "Plakasını hatırlayamıyorum. 34 BEY ... siyah renkli Mercedes marka otomobil. Bu otomobilde 560 SEL zırhlı kasa vardır. Ancak gerçekte 560 SEL değildir. Samsun Havza Belediye Başkanı, bazı terör örgütlerinden tehdit alıyordu. Şaban, bu nedenle zırhlı araç gönderdi ve belediye başkanına jest yaptı. Çünkü o zamanlar Havza ilçesinde bir kaplıca inşaat ihalesi olacaktı. Şaban bu inşaat ihalesini almak istiyordu. Bu nedenle belediye başkanına zırhlı otosunu gönderdi."

MEVKİ SAHİBİ TANIDIKLAR
Araya tanıdıklarını koyarak emniyet müdürlerine ulaştıklarını söyleyen Adnan Bilgin, "Aralık 1999'da 2 arkadaşımızın silahla ateş açma olayından başları belaya girdi. Tanıdıklarımızın yakınları yoluyla bir emniyet müdürü ile ilişki kurduk. Hem arkadaşlarımızı hem de silahı kurtardık" dedi.

HİÇ MALI YOKMUŞ GİBİ!
Adnan Bilgin, yaşamını tahsilat ve haraç gelirleri yardımı ile sürdüren suç örgütlerinin nasıl tahsilat yaptıklarını ifadesinde açıkladı. Örgüt lideri Şaban Erdoğan, maliyeye kayıtlı olmamasına rağmen tahsilat ve haraç yoluyla hatırı sayılır bir mal varlığına sahip. Ancak bu malların hemen hemen hiçbiri kendi üzerine kayıtlı değil. Erdoğan, arkadaşlarının ve akrabalarının üzerine görünen pek çok dubleks daire, tatil köyü ve arsanın sahibi. Şaban Erdoğan'a ait malları geri vermek istememenin bedeli ise ağır!

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN CİP
Adnan Bilgin ifadesinde Şaban Erdoğan'ın 27 Ekim 1999 günü Çorum'da yakalandığında kullandığı 007 plakalı Mitsubıschı marka cipi Antalya Emniyet Müdürü'nden aldığını belirterek, "Bu emniyet müdürü ile bağlantıyı Şaban Erdoğan'ın Beldibi'ndeki tatil köyünün ortağı Engin Metin sağlamıştı" dedi.

CEZAEVİNDE 4 HAT ÇEKİLDİ
Adnan Bilgin ifadesinde Şaban Erdoğan ile nasıl ilişki kurduklarını da anlattı. Bayrampaşa Cezaevi'nde bulunmasına rağmen Erdoğan, çok bildik bir yöntem sayesinde örgütün dışarıda neler yaptığından haberdardı.

Bilgin, "Bayrampaşa Cezaevi'nde cep telefonları çekmiyor. Bunun için yakın mesafeye ya da anten ile görüş alanını uzatabilecek bir mesafeye hat çekiliyor. Telsiz telefonun makinesi buraya yerleştiriliyor. Telsiz ahizesi de cezaevi içerisine konuyor, görüşme sağlanıyor. Cep telefonunun şarjı da yine cezaevine sokulan şarj aletleri veya pillerle sağlanıyor. Böylece rahatça görüşüyoruz. Hatta 4 ayrı telefon hattı bile kurulabiliyor" dedi. Adnan Bilgin ifadesinde Şaban Erdoğan'ı cezaevinden 4 ayrı telefondan arayabildiklerini belirterek, koğuştaki bu telefonları kullanmaktaki önceliğin, Vedat Şahin, Şaban Erdoğan ve Orhan Arslanoğlu'nda olduğunu kaydetti.

Türkan HİÇYILMAZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır