kapat

19.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yollarda Sibirya tuzağı
9 günlük bayram tatilinden dönüş başladı. Tatilcileri yollarda kar, buz ve soğuk bekliyor. Emniyet sürücüleri dikkatle olmaları için uyardı.

9 GÜNLÜK bayram tatili bugün sona eriyor. Dönüş yoluna çıkacak tatilcileri son derece zor bir yolculuk bekliyor. Bütün bölgeleri etkisi altına alan kar, yağmur ve buzlanma, tatilcilere adeta tuzak kurdu. Dün pekçok yolun kapanmasına neden olan kar yağışı bugün de devam edecek. Meteoroloji, Karayolları, Köy Hizmetleri ve Emniyet Genel Müdürlükleri yaptıkları açıklamalarla bugün yola çıkacakları uyarıp, dikkatli olmalarını istediler.

HAVA DURUMU
Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava, karları henüz erimiş bölgeleri yeniden kar altında bıraktı. Marmara'nın doğusu, batı Karadeniz ile İç Anadolu'da kar yağışına neden olan soğuk hava bugünden itibaren doğuya kayacak. Ancak Türkiye, bu kez de orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Bugün güney Ege ve Akdeniz'de başlayacak yeni yağışlar, yurdun kuzey ve iç kesimlerde kar şeklinde etkisini gösterecek.

Buna göre Antalya'dan döneceklerin Isparta, Burdur ve Afyon'da, Akdeniz'den dönecekler ise tüm Anadolu boyunca tedbirli olması gerekiyor. Bugün;

Marmara Bölgesi'nin doğusu kar yağışlı geçecek.

Ege Bölgesi'nin kıyı kesimleri parçalı bulutlu, diğer yerler yağışlı olacak.

Akdeniz Bölgesi'nde kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar yağışı bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde de yer yer etkili olmak üzere kar yağışı var.

Karadeniz Bölgesi'nin orta ve doğu kıyıları yağmurlu, diğer yerlerinin ise kar yağışlı geçeceği belirtiliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve batısı kar yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise yağmurlu olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün yaptığı "Meteorolojik İhbar" ile bugün yola çıkacakları uyardı. Yapılan ihbarda, "Ege ve Akdeniz kıyılarında etkili yağış, kuzey ve iç kesimlerde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sürücülerin son derece dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor" denildi.

SICAKLIK DÜŞÜYOR
Soğuk ve yağışlı hava nedeniyle başta doğu bölgeler olmak üzere tüm yurtta hava sıcaklıkları da düştü. İstanbul'da bugün hava sıcaklığı 6 derece olurken, Ankara, Bolu ve Artvin'de -3, Düzce, Karabük, Gümüşhane ve Bayburt'ta -2, Uşak'ta -4, Isparta ve Burdur'da - 3, Yozgat'ta - 5, Erzurum - 17, Ağrı - 20, Ardahan - 19, Muş - 10 derece olacak.

EMNİYETTEN UYARI
Emniyet Genel Müdürlüğü hava koşullarının giderek ağırlaştığını belirterek, sürücülere "Her zamankinden daha da dikkatli olun" uyarısı yaptı ve şu açıklamayı yaptı:

"Özellikle aşırı hız, ani direksiyon ve ani fren hareketlerinden kaçının. Sollama yapmayın. Buzlanmalara karşı tedbir alın. Sisli bölgelerde araç takip mesafesini artırın."

Kar, buz ve kaza
MALATYA'DAN İstanbul'a giden yolcu otobüsü, Çaydut park alanı mevkiinde yoğun yağış ve buzlanma nedeniyle 100 metrelik uçuruma uçtu. Kazada, kimlikleri belirlenemeyen 1 çocuk, 1 kadın ve 2 erkek öldü, 29 kişi de yaralandı. Yaralılar, bayram ziyaretinden döndüklerini belirterek, "Hava yağışlı ve zemin buzluydu. Her şey bir anda oldu. Kendimizi hastanede bulduk" dediler. Afyon'un Dinar İlçesi yakınlarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında, Kayseri Vali Yardımcısı Sait Topoğlu ile eşi Semiha Topoğlu ve oğlu Cem Topoğlu (10) ağır yaralandı. Sivas'ta otobüs minübüs çarpışmasında Celal Akdoğan, Cevdet Budak, Kasım Acar, Adem Yıldırım ve Meliha Kaya öldü. Ankara'da yoğun kar yağışı ve buzlanma yüzünden 100'ün üzerinde kaza meydana geldi. Kazalarda 4 kişi öldü 50 kişi de yaralandı. Dün meydana gelen kazalarla birlikte tatilinin 8 gününde 100 kişi öldü, 263 kişi yaralandı.

Binlerce tatilci Bolu'da mahsur kaldı, Kızılay çorba dağıttı
Tatilcilerin dönüş güzergahı olan bir çok yol, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Ankara-İstanbul karayolunun en kritik noktası olan Bolu Dağı'nda kar yüzünden trafik kilitlendi. Otoban Abant gişeleri çıkışında, Abant kavşağında ve Bolu Dağı'nda binlerce araç yığıldı. Karayolu saat 19.00'dan itibaren kontrollü olarak ulaşıma açılabildi. Ancak yine de araçlar 30 kilometreye ulaşan kuyruklar oluşturdu. Kızılay ekipleri, yolculara sıcak çorba dağıttı. Kapalı olan yollar şöyle: Tufanbeyli-Bakırdağı, Kayseri-Erciyes, Alaçam-Kızlan, Bozcalı-Aybastı, Karakoçan-Çan, Bozhüyük-Kızılcaova, Siirt-Cevizlik, Bayburt-Çaykara, Trabzon-Çal, Narlıca-Bahçesaray, Ardahan-Şavşat, Ağrı-Kağızman ile Trabzon-Rize yolunun Araklı-İyidere. Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü, Bolu merkeze bağlı 108 köy ile Mengen, Yeniçağa, Gerede ve Mudurnu'da 250 köy yolunun kapalı olduğunu açıkladı.

DÜNÜN KAZA BİLANÇOSU
Ölü sayısı: 26
Yaralı sayısı: 129


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır