kapat

19.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

En zor pazarlık
Çalışma hayatı toplu sözleşme pazarlıklarına hazırlanıyor. Türk-iş'e bağlı yaklaşık 306 bin işçinin toplu sözleşmesi bu yıl yenilenecek. Türk-iş'e bağlı 26 sendikaya üye işçilerin toplu sözleşme görüşmeleri önümüzdeki aydan itibaren başlayacak. Toplam 1170 işyerinde çalışan 306 bin işçinin yüzde 68'i kamuda, yüzde 32'si ise özel sektörde çalışıyor. Hükümetin uyguladığı ekonomik program nedeniyle özellikle kamu kesimindeki toplu sözleşmeler şimdiden hem sendikalar hem de hükümet için sıkıntı yaratıyor. Enflasyonu yüzde 25'te tutabilme hedefine ulaşabilmek için ücret zamlarında tavizsiz davranmakta kararlı olan hükümet,işçilere 2000'de birinci yarıyıl için yüzde 15, ikinci yarıyıl için de yüzde 10 ücret zammı öngörüyor.

Mavi Akım hızlı ilerliyor
Türkiye'nİn hızla artan doğalgaz ihtiyacını karşılaması öngörülen Mavi Akım Projesi hızla ilerliyor. Ankara'nın Haymana ilçesinde kurulan şantiyenin döşediği boru hattının 60 kilometreyi bulduğu bildirildi. Projenin Samsun-Ankara arasındaki kısmını gerçekleştiren OHS konsorsiyumunun Genel Koordinatörü Aslan Kaya, 10 Şubat'ta başlayan çalışmaların hızla devam ettiğini, 45-50 kilometrelik güzergahın kanallarının açıldığını söyledi.

Birleşme için uyum şart
Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği Başkanı Bedii Ensari, şirket birleşmeleri konusunda Türkiye'de altyapının henüz hazır olmadığını söyledi. Ensari, 'Dünyadaki birleşme rüzgarları Türkiye'yi etkiliyor. Sabancı birleşelim diyor, ancak altyapı henüz Türkiye'de hazır değil' dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır