kapat

19.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Halka 100 dolara Cumhuriyet hissesi
76 yıllık Cumhuriyet Gazetesi yeni bir şirket kurarak halka açılmayı planlıyor. Şirket hisseleri 100 dolara satılacak

Türk basının en eski yayın organlarından olan Cumhuriyet Gazetesi halka açılmaya hazırlanıyor. Şirket kuracağı '7 Mayıs Medya Grubu' şirketinin bünyesine aralarından Cumhuriyet Gazetesi'nin de bulunduğu, radyo şirketi ve Yenigün Haber Ajansı'nı da toplayacak. Daha sonra Sermaye Piyasası Kurulu'na halka açılmak için başvuruda bulunacak şirketin yönetimi imtiyazlı paya sahip olacak olan Cumhuriyet Vakfı'na ait olacak. Şirketin hisseleri çeşitli gruplar halinde halka arz edilecek. En ucuz hisse senedi 100 dolara satılacak.

Gazete bu yolla, daha önce aralarında Kombassan, Yimpaş ve Jet-Pa gibi islami sermaye ile kurulan şirketlerin de kullandığı yöntemle hisselerini okuyucularına ve bazı sanayicilere satacak. Topladığı paralarla gazeteye yatırım yapacak olan şirketin ilk hedefi 10 milyon dolarlık kaynak toplanması planlanıyor. Daha sonra şirket ikincil halka arz yoluyla hisse satışını sürdürmeyi planlıyor. Cumhuriyet Gazetesi böylelikle Avrupa'daki gazete yönetim tarzını Türkiye'de uygulamış olacak.

Ancak Cumhuriyet islami şirketler gibi Sermaye Piyasası Kanunu'na aykırı davranmadan halka açılmak için SPK'ya gidecek ve aracı kurum kullanarak halka arzı gerçekleştirecek. Şirketin hisseleri ilk etapta İMKB'de kote olmayacak. Ancak uzun vadede yeni sermaye piyasası kanunuda özellikle islami şirket hisselerinin İMKB'ye kote olması için konulan hükümler Cumhuriyet için de geçerli olacak. Gazete hisseleri uzun vadede İMKB'de işlem görecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır