kapat

11.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakana şok tuzak
Uyuşturucu kaçakçısı Örfi Çetinkaya, Bayındırlık Bakanı Aydın'ı da "hayırsever vatandaş" görüntüsü ile kandırmış

UYUŞTURUCU kaçakçısı Örfi Çetinkaya'nın, sadece DYP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i "Cumhuriyet Balosu" tuzağına düşürmekle kalmadığı, başka ünlü siyasileri de "hayırseverlik" tuzağına düşürdüğü ortaya çıktı. Çetinkaya, depremzedeler yararına yaptırdığı evlerin temelini Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'a attırdı, yaptıracağı evlerin arazi tahsisini de DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak aracılığıyla sağladı.

Aydın'ın Çetinkaya'nın yaptırdığı konutların temelini attığını, uyuşturucu kaçakçısı ile aynı masada fotoğrafı çıkan Kamer Genç açıkladı.

Buna göre, Çetinkaya, depremzede vatandaşlar için İstanbul'da yaptıracağı 108 konut için arsa bulamayınca araya tanıdıklarını sokarak DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak'la irtibata geçti. Bir hayırseverin deprem konutları yaptırmak istediğini düşünen Budak, arsa tahsisi için İstanbul Valiliği ve Belediye Başkanlığına durumu iletti.

PARAVAN ŞİRKET
Arsayı bulan Çetinkaya bu kez de temel atma töreni düzenlemek istedi. Bunun için MHP Malatya Milletvekili Namık Hakan Durhan araya girip Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'dan ricacı oldu. Sonunda geçen cumartesi günü yapılan temel atma törenine hem Aydın hem de milletvekilleri katıldı. Çetinkaya, bütün bu işleri bu kadar kolay yapabilmek için kağıt üzerinde oğlu Rüstem Çetinkaya'nın ortak olduğu TEM şirketler grubunun adını kullandı. TEM'in Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Erşahin de temel atma törenine katılarak Bakan Aydın'dan önce bir konuşma yaptı. Siyasilerin konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

Bayındırlık Bakanı Koray Aydın: Temel atma töreninin olduğu gün İstanbul'da bir düğüne katılmıştım. MHP Malatya Milletvekili Namık Hakan Durhan beni aradı. Temel açılışını yapmamı istedi. Bu kişinin Sakarya Valiliği'ne müracaat ettiğini, depremzede 200 ailenin İstanbul'da barınmasını sağladığını ve onlara konut yaptıracağını söyledi. DSP milletvekilleri Rıdvan Budak, Ramiz Savaş da bu açılışa katılacaklarmış. Ben de hayır işi olduğu için bu törene katıldım. Orada şirketler grubunun sahibi olarak, 2 genç çocuğu gösterdiler. Açılışta generaller de vardı. Örfi Çetinkaya'yı tanımam. SABAH Gazetesi'ni görünce olayı anladım.

DSP Sakarya Milletvekili Ramiz Savaş: TEM Şirketler Grubu deprem bölgesinden 100 aileye İstanbul'da bakıyordu. Yardımsever oldukları için yardımcı olduk. Örfi Çetinkaya bu grubun ortağı değildir, oğlu Rüstem Çetinkaya ortaktır. Kaldı ki, biz depremzedelere yardım yapılırken de, konut temelleri atılırken de Örfi Çetinkaya'nın kaçakçılık gibi ilişkilerini bilmiyorduk.

MHP Malatya Milletvekili Namık Hakan Durhan: Konut açılışı için hemşehrim olan Kasım Erşahin davetiye gönderdi. İsmen bildiğim Örfi Çetinkaya'nın bu şirketle ilişkisi olup-olmadığını bilmiyorum. Ama sonradan çıkan haberler üzerine yaptığım araştırmada, bu şirketle ilgisi olmadığını, ortağı olmadığını öğrendim.

DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak: Bana Örfi Çetinkaya adlı bir hayırseverin depremzede vatandaşlara bedelsiz konut yaptırmak istediği ancak arazi bulamadığı bilgisi geldi. Bölge milletvekili olarak konuyla ilgilendim. Karanlık işlere karıştığından kesinlikle haberim yoktu.

Nuri KAYIŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır