kapat

11.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aşık: Çakıcı'yı MİT'e Eymür aldı
MİT eski görevlisi Mehmet Eymür'ün internetteki sitesinde yer alan açıklamalarına, ANAP Trabzon Milletvekili Eyüp Aşık'tan yanıt geldi.

Aşık, web sayfasında kendisine çatan Eymür için "Görevden alınmasını benden bildiği için, kızgınlıkla konuşuyor. Oysa kendisinin MİT'ten atılması, bu kurumun iç tasfiyesidir" dedi. Aşık, Eymür ile geçmişte sabahlara kadar konuştuğunu ve üzerine gittiği iddialarla ilgili doğrudan kendisinden bilgi aldığını belirterek, halen cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı ile ilgili de ilginç bir iddiada bulundu. Aşık, "Eymür bir görüşmemizde, 'Çakıcı'yı MİT'e ben soktum' demişti" diye konuştu. Aşık, Eymür'ün web sayfasında "Aşık çetelerle mücadele etti mi?" başlıklı yazdığı yazıdaki iddiaları SABAH'a değerlendirirken, "Fazla da önemsemiyorum" dedi ve şöyle devam etti: "İki hatası var: Birincisi, iddiaları araştırmadığımı söylüyor, ikincisi ulaştığım bilgileri siyaseten kullandığımı söylüyor. Oysa, iddiaların üzerine sonuna kadar gittim, araştırdım. Bizatihi Eymür'ün kendisiyle görüştüm. Bir gece sabaha kadar oturduk konuştuk, Çiller'le ilgili, çetelerle ilgili ne kadar iddia varsa konuştuk, sorularımı cevapladı. Verdiği bilgilerden yararlandığım oldu, yararlanmadığım oldu. Hiçbiri-sini siyaseten de kullanmadım." Aşık, "Neden size çatmış olabilir?" sorusuna ise "Kendisi bir dönem MİT'te etkili birisiydi. Şimdi olayların dışında kaldı. MİT'ten atılmasından beni sorumlu tutuyor olmalı ki, kızgınlıkla laf ediyor. Bu hadiseyle hiçbir ilgim yok. MİT'in iç tasfiyesidir" yanıtını verdi.

EYMÜR-ÇAKICI İLİŞKİSİ
Aşık, görüşmede Eymür'ün "Çakıcı'yı MİT'e ben aldım" dediğini de açıklayarak, şöyle devam etti: "Eymür ile Çakıcı bir dönem çok iyi dostlardı. Sonra araları açıldı. Hatta, Eymür, 'Çakıcı'yı MİT'e ben aldırdım' dedi. Şimdi beni Çakıcı'nın kullandı-ğını iddia ediyor. Çakıcı'yla konuştum, bazı talepleri oldu ama hiçbirisini yerine getirmedim. Herhalde, yeniden etkili, kilit bir isim olmak istiyor. Verdiği bilgiler önemli bilgiler değil. Bir olta attı." Aşık, Eymür'ün, birçok faili meçhul eyleme katılan solcu eylemci Osman Gürbüz hakkında bazı iddiaları gündeme getirmesini ise çok önemsediğini belirterek, "Bu konuyu ilk olarak ben gündeme getirmiştim. Eymür'ün yıllar sonra bunu açığa çıkarması önemli" dedi.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır