kapat

11.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cem Özer'in Osmanlı'ya hakaret davası düştü
Mahkeme, Cem Özer hakkında Osmanlı'ya hakaret ettiği iddiasıyla Mehmet Gül'ün açtığı davayı, tarafların 'ilgisizliğinden' düşürdü

MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yaptığı gösteride Osmanlı'ya hakaret ettiği iddiasıyla Cem Özer'den şikayetçi olmuştu. Mehmet Gül mahkemeye verdiği şikayet dilekçesinde "Talebim asla duyduğumuz derin üzüntünün karşılığı olmayıp hukuk sistemi içinde haklı ve zorunlu bir tepkidir" demişti.

MHP Milletvekili Mehmet Gül, Cem Özer'in "Şu Osmanlılığı bir bırakabilsek, Osmanlılığı bir üzerimizden atabilsek dünyanın bizimle olan meselesi bitecek. Ben Osmanlılığı redediyorum. Çünkü ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım" şeklinde Osmanlı'ya hakaret ettiğini iddia etmişti.

Cem Özer ise daha önce verdiği ifadesinde sözlerinin yanlış anlaşıldığını ileri sürerek, "Ben kimseye hakaret etmedim. Gösteri sırasında söylediğim sözlerdeki amacım 'Geçmişimizle uğraşmayı bir yana bırakıp daha ileri bir ülke seviyesine nasıl gelinebilir?' sorusuna cevap bulmaktı. Bunun için ne yapabiliriz, bunu tartışmaktı" diye konuşmuştu.

Şişli 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya davacı Mehmet Gül ve davalı Cem Özer katılmadı. Mahkeme, tarafların duruşmayı takip etmedikleri gerekçesiyle davanın düşürülmesine karar verdi. Taraflar 3 ay içerisinde dava açılması için yeniden başvuruda bulunmazlar ise dava tamamıyla ortadan kalkacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır