kapat

11.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu kavgada Tayyip kimden yana?
Recai Kutan'a karşı Abdullah Gül'ün yarışacağı 14 Mayıs kongresi, "Erdoğan kimi destekleyecek?" sorusunu da gündeme getirdi

14 Mayıs'taki FP Büyük Kongresi'nde Gelenekçiler'in adayı Genel Başkan Recai Kutan'a karşı adaylığını açıklayan Yenilikçiler'in lideri Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün en büyük kozu siyasi yasaklı Recep Tayyip Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu yarışta Abdullah Gül'e kesin destek verdiği bildirildi. Gül için "Tayyip'in emanetçisi" değerlendirmesi de yapılıyor.

ERDOĞAN-GÜL RANDEVUSU
Abdullah Gül'den önce adaylığını açıklayan Manisa Milletvekili Bülent Arınç da Tayyip Erdoğan'ın desteğine güveniyordu. Gül'le Arınç arasında kalan Tayyip Erdoğan, her ikisiyle de ayrı ayrı görüştü ve "Tek aday çıkın" dedi. Erdoğan'ın tavrını Gül'den yana koyduğunu hisseden Arınç, Gül lehine çekilmeye karar verdi. Gül de adaylığını açıklamadan önce İstanbul'a giderek Tayyip Erdoğan'la uzun süren bir görüşme yaptı. Erdoğan'ın açık desteğini isteyen Gül, "Delege üzerinde etkili olur" dedi. Tayyip Erdoğan'ın da "Merak etme, sonuna kadar arkandayım" diyerek güvence verdiği öğrenildi. "Tribünden maç idare edilmez" diyerek Erbakan'a da gönderme yapan Tayyip Erdoğan, sürekli Yenilikçiler'in lehinde hareket etti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır