kapat

11.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kim bu Fransız?
Kahramanmaraş Kalesi'ndeki Türk Bayrağı kimliği belirsiz kişiler tarafından indirilerek, yerine Fransız Bayrağı çekildi

KAHRAMANMARAŞ Kalesi'ndeki Türk Bayrağı önceki gece yarısı kimliği belirsiz kişiler tarafından indirildi. Türk Bayrağı'nın yerine el yapımı Fransız Bayrağı çeken kişiler, bayrak direğinin altında bulunan, "28. teşrin 1919'da Türk Maraş, silah gücü ile inen bayrağını iman gücü ile yeniden dalgalandırdı" yazılı kaideyi sprey boya ile boyandı.

Kentte büyük tepki yaratan olay sabah maaş almak için Ilıca kasabasından Kahramanmaraş'a giden geçici köy korucusu Ekrem Karalar'ın bayrağı görerek durumu polise bildirmesiyle ortaya çıktı. Polisler Kale'ye giderek bayrak direğinde bulunan Fransız Bayrağı'nı indirerek yerine yeni bir Türk Bayrağı taktı. Belediye görevlileri de üzerine sprey boya ile boyanan kaideyi temizledi.

VALİNİN AÇIKLAMASI
Olayın Vasat veya Tufancılar sempatizanları ile üniversitedeki türban olayını provoke etmek isteyenlerce yapıldığını öne süren Kahramanmaraş Valisi Ali Bilir, yıllar önce Sütçü İmam'ın Fransız askerlerinin kadınlara sarkıntılık etmesiyle yaptığı mücadeleyi anımsatarak, "Provakatörlere fırsat vermeyeceğiz. Kahramanmaraş Bayrağı'na sadakatli bir kenttir" dedi. Emniyet Müdürü Sadullah Akan ise el yapımı Fransız Bayrağı'ndaki parmak izlerinin tesbiti için, bayrağı Adana'ya kriminal laboratuvara gönderdiklerini söyledi. Bazı işyerlerine atılan el yazısıyla yazılmış "Kalede Fransız Bayrağı dalgalanıyor" şeklindeki not da incelemeye alındı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır