kapat

11.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Osmanlı sosyetesi sarayda
Osmanlı dönemine ait birbirinden değerli eserlerin sergilendiği "Çağdaş gözle mirasımıza bakış" adlı etkinliğin açılışını Cumhurbaşkanı Demirel yaptı. Çırağan Sarayı'ndaki sergide Osmanlı zarafeti gözler önüne serilirken, Osmanlı torunları gecenin ilgi odağı oldular.

Osmanlı hanedanının ev sahipliği yaptığı, "Çağdaş gözle mirasımıza bakış" adlı sergi Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açıldı. Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen ve Osmanlı dönemine ait 350 eserin sergilendiği geceye, Cumhurbaşkanının yan ısıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal ve kızı Zeynep Özal, İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir ve çok sayıda seçkin konuk katıldılar.

"Çağdaş gözle mirasımıza bakış" adlı serginin açılışında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, açılan serginin Türk milletinin 700 yıllık idari yönetiminin yanında kültürel dehasının da en önemli göstergesi olduğunu vurguladı. 21'inci yüzyılın kültür yüzyılı olacağını belirten Demirel, "Bin yılı aşkın varlığımızda yaşadığımız kültür, şimdi pek çok devletin sahip olduğu kültürdür. Osmanlı İmparatorluğu'ndan 27 devlet meydana geldi. Şimdi bu devletlerin yöneticilerini Osmanlı İmparatorluğu'nun 700. yılı etkinlikleri kapsamında bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bu sergi de bu kültür akımının başlangıcıdır" şeklinde konuştu.

OSMANLI ZARAFETİ
Ottoman Limited ve Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen Osmanlı dönemine ait minyatür, hat sanatları, padişah tuğraları ve fermanların gösterildiği sergide en az eserler kadar Osmanlı hanedanının torunları da zarafetleriyle dikkat çekti. Osmanlı torunlarından Adile Nami Osmanoğlu'nun evsahipliği yaptığı geceye Osman Nami Osmanoğlu, Nilüfer Sultan, Kenize Murat, Sultan Abdulhamit'in torunları Ayten Nami Kunter Osmanoğlu, Fethi Nami Osmanoğlu, 5. Murat'ın torunları Resan İris ve Serra Deveci de katıldılar.

BAHÇELİ'YE İLGİ
Osmanlı hanedanın ev sahipliği yaptığı gecenin konukları arasında yer alan MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'ye ilgi büyüktü. "Çağdaş gözle mirasımıza bakış" sergisini, gecenin ev sahibesi Osmanlı torunlarından Adile Nami Osmanoğlu ile birlikte gezen Bahçeli, bütün eserleri dikkatle inceledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır