kapat

11.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kim bu gizli postacı?
Kartal Özel Tip Cezaevi, içerdeki cep telefonları ve getirtilen lahmacunlardan sonra şimdi de tutukluların mektuplaşması ile gündemde. Alaaddin Çakıcı ile Nuri Ergin'in mektuplaşması, "Aradaki postacı kim?" sorusunu akla getirdi

TÜM önlemlere rağmen içeride yakalanan cep telefonları ve dışarıdan sipariş edilen lahmacunlarla gündeme gelen Kartal Özel Tip Cezaevi'nde şimdi de tutukluların mektuplaşmaları tartışma konusu oldu. Tutuklulardan Alaaddin Çakıcı ile Nuri Ergin'in mektuplaşmaları, "Aradaki postacı kim?" sorusunu da akla getirdi.

Çakıcı'nın, görüş sırasında Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere küfür ettiğine dair çıkan haberlere yanıt veren avukat Tuncay Kütükoğlu, "Müvekkilerimle, Alaaddin Çakıcı arasında bugüne kadar herhangi bir sorun yaşanmamıştır, bilakis aralarında çok iyi bir dostluk gelişmiştir" diye açıklama yaptı.

ÇOK İYİ ANLAŞIYORLAR
Kütükoğlu, açıklamasına, Çakıcı'nın Vedat Ergin'e yazdığı iddia edilen 2 mektubu delil olarak gösterdi ve fotokopilerini basına dağıttı. Avukatlardan Tuncay Kütükoğlu, Alaaddin Çakıcı'nın Nuri Ergin'e, "Bu cezaevi ikimize fazla. İkimizden biri bu cezaevinden gidecek" dediğini ve küfürler ettiğini yalanladı. Kütükoğlu, "Aynı gün aynı haberde müvekkilimizin görüş mahalindeki kamerayı sandalyeyle kırdığı da belirtilmişti. Söz konusu haberin gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur. Müvekkillerimiz Nuri ve Vedat Ergin ile Alaaddin Çakıcı arasında, Kartal Özel Tip Cezaevi'ne geldiğinden bu yana herhangi bir sorun yaşanmamış bilakis aralarında çok iyi bir dostluk gelişmiştir" dedi.

DOSTLUĞUN KANITI
Avukatlar, müvekkilleri ile Alaaddin Çakıcı arasındaki dostluğu belgelemek amacıyla, Alaaddin Çakıcı'nın kendi el yazısı ile Nuri ve Vedat Ergin Kardeşler'e yazıp gönderdiği eski mektubu da basına dağıtıldı. Ergin Kardeşler'in savunma avukatları, sözkonusu mektuplarla ilgili olarak, "Eğer müvekkillerimize düşman olsa böyle mektup yazması mümkün olmazdı. Daha önce çıkan bir haberde de Alaaddin Çakıcı'nın Nuri Ergin'e telefon hediye ettiği yazılmıştı. İşin doğrusu herhalde bu mektupla anlaşılacaktır" dedi.

Ergin kardeşlerin avukatları şöyle konuştu: "3 gündür Alaaddin Çakıcı'nın avukatları tarafından konuyla ilgili bir tekzip beklentisi içindeydik. Fakat bu yönde bir adım atılmayınca böyle bir açıklama yapma gereği duyduk. Nuri Ergin'in Erol Evcil'den haraç istediğine ilişkin bir haber çıkmıştır. Nuri Ergin, Evcil'den haraç değil alacağını istemiştir ve bir kısmını da almıştır."

POSTACI KİM?
Bu açıklamada dağıtılan mektuplarda ise, Alaaddin Çakıcı'nın Nuri Ergin'e "Kardeşim" diye hitap ederek, "Teşekkür ederim, tel çok işime yaradı" dediği görüldü. Bu sözler, cezaevinde farklı koğuşlarda kalan tutukluların hem mektup hem de telefon alışverişi yapabildiğini gözler önüne serdi. Ayrıca, "Postacı kim?" sorusu akıllara geldi. Bir iddiaya göre, tutuklular birbirlerine iletmek istedikleri mektup veya başka tür eşyaları gardiyanlara taşıtıyor. Bunun karşılığında gardiyana belirli bir miktarda "harçlık" veriliyor.

Diğer bir iddiaya göre, aracılığı avukatlar yapıyor. Açık görüşlerde müvekkilden alınan "emanet" diğer tutukluya aktarılıyor.

KADIN GİREMEZ!
Bu arada Kartal Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, "Kartal Cezaevi'nin ünlülerine kadın servisi yapılıyor" şeklinde basında yeralan iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Boyrazoğlu, "Cezaevimizde bayan ziyaretçileri aramakla görevli 4 bayan infaz koruma memuru çalışmakta olup, gündüz mesaisi yapılmaktadır. Cezaevimizde bayan tutuklu ve hükümlü bulunmadığı için geceleyin görevli bayan infaz koruma memuru da cezaevimize girmemektedir" dedi.

Adalet Bakanlığı da, cep telefonu skandalı, cezaevinde avukat dövülmesi, Çakıcı'nın Karagümrük çetesinin lideri Nuri Ergin'e yazdığı mektup ve cezaevine kadın sokulduğu iddiaları üzerine geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır