kapat

11.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eymür: Teklif edilse CIA'de çalışabilirim
İnternette açtığı web sayfasıyla dikkatleri yeniden üzerine çeken eski MİT'çi Mehmet Eymür, "Teklif gelirse CIA'de terörle mücadele konusunda danışmanlık yapabilirim" dedi.

MİT'ten uzaklaştırıldıktan sonra Amerika'ya yerleşen ve burada açtığı web sayfasıyla ortalığı ayağa kaldıran Mehmet Eymür, SABAH'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Teklif gelmesi durumunda CIA ile çalışabilecğini söyleyen Eymür tanıdığı eski meslektaşları vasıtasıyla CIA ile bazı temaslarının olduğunu belirtti. Eymür bu konuyla ilgili soruyu yanıtlarken henüz böyle bir gelişme olmadığını, ancak profesyonel olduğunu söyleyerek "Terör konusunda bir danışmanlık işi gelirse çalışabilirim. Ayrıca MİT görevlilerinin emekli olduktan sonra başka teşkilatlara çalışmasını yasaklayan bir madde olduğunu da sanmıyorum" dedi.

YEŞİL ÖLDÜ
Eymür "Yeşil" kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın öldüğü konusunda çıkan söylentilere de açıklık getirdi. Yeşil için, "Bence öldü" dedikten sonra şöyle devam etti: "Zira bir iş için temas kurmak istiyorduk. Yapılan çağrıya gelmedi. Zaten öldüğü yolunda da bazı belirtiler var. Ben Yeşil'i yalnızca yurtdışı operasyonlarda kullanmıştım ve kendisi çok da yararlı olmuştu. Yaşadığını sanmıyorum."

HAİNLİK YAPTILAR
Mesut Yılmaz'ın Budapeşte'de yumruklanması olayıyla ilgili iddialara da değinen Eymür, MİT içinde hainlik yapan birilerinin bulunduğunu ve bunların operasyonlarla ilgili bilgileri açıklayarak suç işlediklerini söyledi. Eymür yumruklama olayında kendisini karalamak için Lübnan'a giden görevlilerin pasaport numaralarının açıklandığını, bu yolla Lübnan'daki operasyonunda gizliliğinin ortadan kaldırıldığını söyledi. O dönemde operasyonların sorumlusu olarak gösterilen Eymür, "Aslında bizim o olayla hiç ilişkimiz yok. O dönemde yapılan açıklamalar bir anlamda suçtur. Zira Budapeşte'ye gitti diye Lübnan'a giden arkadaşların pasaport numaralarını ve isimlerini açıkladılar. Hainlik yaptılar yani" dedi. Eymür, sitesindeki "Maske" başlıklı bölümde bir dahaki sefere Mesut Yılmaz'a yer verebileceğini belirtti.

NEDEN İNTERNET?
Eymür web sayfası işine Eyüp Aşık ile ilgili açıklamalarının gazetelerde yayınlanmaması üzerine kalkıştığını ve daha sonra başka projelerin eklendiğini söyledi. Bir anda Türkiye'nin gündemine oturan web sayfasını çıkarmaktaki amacını şöyle açıklık getirdi: "Gazetelerde benimle ilgili bir kütüphanelik şey yazıldı şimdiye kadar. Cevap vermeye kalksam kimse yayınlamıyor. Davalar yıllarca sürüyor. Koruyan yok, sahip çıkan yok. Kendi hakkımızı savunmak durumunda kaldık." Eymür herkese söz hakkının düştüğü internette web sayfası hazırlamak için Amerika'da bir okulda bilgisayar programcılığı öğrenimine başladığını söyledi.

Casuslukta kullanılan teknikler
ESKİ MİT'çi Mehmet Eymür'ün internette hazırladığı sitede teknik gelişmelere geniş bir yer ayrılmış. Ancak bu tekniklerin yüzde doksanı casuslukta kullanılan teknikler. Sitede sesi değiştiren telefonlardan gözlük biçiminde kameralara, kapı altı prizmalarından telefon dinleme araçlarına kadar birçok casusluk aleti ayrıntılı bir şekilde anlatılmış. Örneğin ses değiştiren telefon sayesinde en ince kadın sesinden en kalın erkek sesine kadar 16 ayrı kimlik edinerek yakınlarınız tarafından bile tanınmıyorsunuz. Dünyanın en küçük telsiz vericili video kamerası ise, portatif ve fark edilmesi mümkün olmayan video kamera görüntüleri telsiz olarak 300 metre uzağa kadar yayınlıyor. Telefon dinlemelerini tespit eden cihaz, çevrilen telefon numarasını tespit cihazı ve cep telefonlarını kestirme cihazı da sitede tanıtılan cihazlardan. Bu cihazlar sayesinde telefon görüşmelerinizin dinlendiğini ve saptama yapıldığını anlayabildiğiniz gibi, başkalarınının cep telefonlarını da dinleyebiliyor, herhangi bir telefonun hangi numaraları aradığını tespit edebiliyorsunuz.

Olay siteye yoğun ilgi
Eskİ MİT'çi Mehmet Eymür'ün çarpıcı açıklamalar yaptığı internet sitesi Anadolu Türk İnterneti duyulur duyulmaz ziyaretçi akınına uğradı. İnternet kullanıcılarının bu yüzden girişte güçlük çektiği siteye dün sabah saatlerce girilemedi. İlerleyen saatlerde ise siteye bir dakika içinde yüzlerce giriş yapıldığı tespit edildi. Ziyaretçi sayısı kısa bir süre içinde on binlere fırladı. Oysa siteyi Perşembe günü ziyaret edenlerin sayısı 30'u aşmıyordu.

HİZBULLAH'TAN SUSURLUK'A
SABAH'ın yayınının ardından binlerce insan Eymür'ün ortalığı sarsacak açıklamalarını görebilmeye uğraştı. Bu yoğunluk bazı saatlerde sitenin kilitlenmesine yol açtı. Sitede Hizbullah'tan Susurluk'a, Türkbank ihalesine kadar çeşitli konularda ayrıntılı bilgiler veriliyor.

Eymür'ün sitesinin kilitlenmesi akıllara site saldırıya mı uğradı kuşkuları da getirdi. Geçtiğimiz haftalarda birçok internet kuruluşu kullanıcı bombardımanına tutularak sistemlerinin kilitlenmesi yoluyla saldırıya uğramıştı. Bu yolla sitenin sürekli meşgul edilmesi sağlanıyor ve ulaşım engellenmiş oluyor.

Savaş SÜZAL WASHİNGTON


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır