kapat

11.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Petrol fiyatları tepe noktasında
Petrol üreticileri kotaları artırmaya hazırlanırken petrolün son 1 yıldaki amansız yükselişi sonuçta tepe noktasına ulaştı. Reuters'in 18 analist ve danışman arasında yaptığı ankete göre halen 30 doların üzerinde bulunan Brent türü hampetrolün varil fiyatının yıl bazında ortalama fiyatı 22.59 dolara inecek şekilde düşüşe geçmesi bekleniyor. Bununla birlikte Brent türü petrolün varili, OPEC'in Mart sonunda yapacağı kota artışının büyüklüğüne de bağlı olarak geçtiğimiz 10 yılın ortalama seviyelerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Nokia'dan Dünya Telefonu
Nokia, 'Dünya Telefonu' olarak adlandırdığı Nokia 8890'u CeBIT 2000'de tanıttı. Nokia 8890, GSM 900/GSM 1900 dual bantları ile operatör servisinin sağladığı 5 kıta ve 120 ülkede Nokia kullanıcılarına kesintisiz iletişim hizmeti sunuyor. Nokia'nın araştırmalarına göre dünyada her yıl 40 milyondan fazla kişi seyahat ediyor. Seyahat edenlerin yüzde 30'dan fazlasını ise işadamları oluşturuyor. Nokia 8890 uluslararası seyahatleri kolaylaştırıyor.

IMF'de başkanlık yarışı kızıştı
UluslararasI Para Fonu (IMF) başkanlığını kazanma şansı olmamasına rağmen ülkesi tarafından aday gösterilen Japonya eski Maliye Bakan Yardımcısı Eisuke Sakakibara, IMF ve Dünya Bankası'nın başına Avrupa ve ABD dışından başkanların da gelebilmesi gerektiğini söyledi. Görevde bulunduğu sırada uyguladığı etkin para politikaları sayesinde uluslararası mali çevrelerde 'Bay Yen' lakabıyla anılan Japon maliyeci, kendi adaylığı konusunda da 'Bu makamın bana verileceğini sanmıyorum, ancak, IMF Başkanının belirlenme tarzı değiştirilmelidir. Bu bakımdan adaylığım sembolik niteliktedir" dedi.

Piyasa yapılıcılığında değişiklik yok
Hazine Müsteşarlığı, yeni borçlanma stratejisi çerçevesinde, devlet iç borçlanma senetlerinin ihracında ve ikincil piyasa işlemlerinde etkinliği artırmak amacıyla, 2000 yılı Mayıs ayında Piyasa Yapıcılığı Sistemi'ne geçileceğini açıkladı. Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, uygulamaya konacak olan Piyasa Yapıcılığı Sistemi çerçevesinde, devlet iç borçlanma senedi ihalelerine katılımla ilgili herhangi bir değişiklik yapılmayacağı bildirildi. Hazine'nin açıklamasına göre, şu anda olduğu gibi, 250 milyon lira ve üzerinde bir miktar için alım teklifinde bulunmak ve teklif edilen miktarın yüzde 1'i kadar nakit teminat yatırmak koşuluyla tüm gerçek ve tüzel kişiler Hazine ihalelerine katılabilecekler.

AB'ye uyum için yeni yasalar yolda
Tüketiciyi Koruma Derneği ve AB Türkiye Karma İstişare Komitesi tarafından düzenlenen 'Avrupa Birliği'ne Doğru Tüketici-Üretici İlişkileri' konulu sempozyumda konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Kenan Tanrıkulu, AB mevzuatına uyum amaçlı 7 taslak ve tasarının tamamlandığını açıkladı. Bakan, ayrıca aldatıcı reklamlar, LPG ve akaryakıt denetimleri konusunda alt komite çalışmaları yapılacağını bildirdi.

Eximbank'tan 525 milyon dolar kredi
GEBZE ve Adapazarı doğalgaz santralleri için Amerikan Eximbank'ın 525 milyon dolarlık kredi vereceği bildirildi. Enka Holding'den yapılan açıklamada, Amerikan Intergen ve Enka ortaklığında kurulan Gebze Elektrik Üretim ve Adapazarı Elektrik Üretim şirketlerinin yaptıkları kredi başvurusunun, Amerikan Eximbank Yönetim Kurulu tarafından onaylandığı kaydedildi. Açıklamada, kredinin, 35 günlük inceleme süresinden sonra devreye gireceği belirtildi.

Kiss Müzik-Müyada ortaklığı kuruldu
TÜRK müzik piyasasında önemli projelere imzasını atan Kiss Müzik, sektörün en geniş dağıtım ağına sahip olan Müyada hisselerinin yüzde 50'sinin sahibi oldu. Medya Holding şirketi olan Kiss Radyo, televizyon ve prodüksiyondan sonra müzik dünyasında kaset ve CD dağıtım alanına girerek gücünü daha da arttırdı. Kiss Müzik'in bugüne kadar yaptığı yıldız transferleri arasında Zerrin Özer, Of Aman Nalan ve Fatih Kısaparmak gibi kendi türünde tanınmış isimler bulunuyor. Kiss Müzik ve Müyada anlaşması ile kaset ve CD piyasalarında yeni bir çağ açılıyor. Deniz Şenelt

Sharp'dan 70 milyon mikrodalga fırın üretimi
PİLSA güvencesiyle elektronik dünyasının en ileri ürünlerini Türk tüketicisi ile tanıştıran Sharp, geçtiğimiz günlerde 70 milyonuncu mikrodalga fırın üretimini gerçekleştirdi. 37 yıldır mikrodalga üretimi yapan Sharp, ilk LCD ekran pişirme rehberli mikrodalga fırınlarıyla yeni bir dönem açtı. Şirket geçtiğimiz yılda internete girebilen mikrodalga fırın modeliyle mutfaklarda yerini aldı.

Efes Extra çevir aç kapaklı şişelerde
EFES ailesiin yüksek alkollü birası Efes Extra, 50 cl. kutu ve 33 cl. şişeden sonra 50 cl'lik yeni depozitosuz şişesiyle tüketicilerin karşısına çıkıyor. Yüksek alkollü bira pazarının ilk büyük şişesi olan Efes Extra, Efes'in diğer şişeleri gibi çevir-aç kapaklı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır