kapat

11.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Değişim şimdi başladı
Garanti Bankası 400 milyon euroluk sendikasyon kredisi sağladı. Öngör, Türkiye'de politikacıların başlattığı büyük değişim yaşandığını söyledi

Garanti Bankası'nın uluslararası piyasalardan sağladığı 400 milyon euroluk sendikasyon kredisinin sözleşmesi Paris'te Credit Agricole Indosuez Merkezi'nde imzalandı. Garanti Bankası Genel Müdürü Akın Öngör, Türkiye'nin politikacıların önderliğinde büyük bir değişim içinde olduğuna işaret ederek, sendikasyona büyük katılımın olduğunu söyledi.

Öngör Türkiye'deki değişim konusunda politik kararlılık olduğuna işaret ederek, "bu kez Türkiye'de değişimler olduğu inancındayız. Buÿ20kez (politikacıların) bir şeyler yaptığını görüyoruz. Enflasyon ve faiz oranları düştü ve düşmeye devam etmektedir" diye konuştu.

Törende konuşan Bank Of Tokyo Mitsubishi Temsilcisi Satoru mori, sendikasyona çok büyük talep ve ilgi olduğunu ve katılımcı sayısının 70'e kadar çıktığını ifade ederek, bunun Türkiye'nin politik ve ekonomik durumu hakkındaki iyimser düşüncelerin artmasından kaynaklandığını söyledi.

Satorü, Türkiye'nin AB adaylığının kabul edilmesinin de uluslararası finans çevrelerince çok olumlu karşılandığını vurguladı.

Öngör gazetecilere yaptığı açıklamada ise sendikasyon kredisine 25 ülkeden 70 bankanın katıldığını ifade ederek, "Sendikasyona geniş katılım uluslararası finans çevrelerinin Türkiye ile iş hacminin artacağına ilişkin beklentilerden kaynaklanıyor" dedi.

Sendikasyonu Bank o New York, Bank Of Tokyo Mitsubishi, Barclays Capital, Bayerische Hypovereinsbank, Commerzbank, Credit Agricole Indosuez, Dai-İchi Kangyo, Deutsche Bank, Dresdner, Fuji, Natwest ve Standard Chartered düzenledi.

Öngör'ün verdiği bilgiye göre sendikasyona Almanya'dan 10 banka 86 milyon euro ile, Fransa'dan 8 banka 46 milyon euro ile, İngiltere'den 3 banka 45 milyon euro, Japonya'dan 3 banka 45 milyon euro ile, ABD'den 5 banka 45 milyon euro ile, İtalya'dan 8 banka 24 milyon euro ile, yunanistan'dan 3 banka 17 milyon euro ile ve ayrıca Mısır, İsrail, Avusturya, Kanada, Tavyvan, Singapur, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Finladiye gibi ülkelerden bankalar katıldı.

Garanti Bankası, vadesi dolan 180 milyon euroluk sendikasyon kredisinin yenilenmesi için çıktığı yeni sendikasyona olan yoğun talep nedeniyle miktar iki kez artırılarak 400 milyon euroya çıkarıldı. Maliyeti libor artı 115 baz puan olarak belirlendi.

Öngör, "Bugüne kadar özel bankalar tarafından sağlanan bu en yüksek sendikasyonkredisinin maliyeti de öncekilerin 10 baz puan altında" dedi ve krediyi ihracatçılara sabit ya da libor'a dayalı değişken maliyetli olarak kullandıracaklarını ve bu konudaki çalışmaların başladığını belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır