kapat

11.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mağdur sayısı 137 değil 6 bin
Mısır Hükümeti 1952 darbesi ile mallarına el koyduğu Türk vatandaşlarından 137'sine mallarının karşılığını ödeyeceğini açıklarken, Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri bu sayının 6 bin olduğunu söyledi.

1952 yılında Mısır'da yaşanan darbeyle mallarına el konulan Türk vatandaşlarına Mısır hükümeti 400 bin dolar (yaklaşık 231 milyar liralık) tazminat vereceğini açıkladığı bildirildi. Ancak Dışişleri Bakanlığı, resmi olmamakla birlikte rakamın 430 bin dolar olarak duyurulduğu, mallara el konulduğundan bu güne kadarki mağduriyetin giderilmesi için yıllık yüzde 4 faiz ödenmesinin gündemde olduğu yönünde bilgiler edinildiğini belirtti.

Mısır'da mallarına el konulan ve 50 yıldır Mısır Hükümeti'ne karşı hukuk savaşı veren mağdur Türk vatandaşları bu gelişmeyi olumlu bir haber olarak karşılarken Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen bilgi kafalarda soru işareti yarattı.

Dışişleri Bakanlığı Emlak ve Hudut İşleri yetkilisi Akif Özdemir mağdur vatandaş sayısının Mısır Hükümeti'nin açıkladığı gibi 137 kişiyle sınırlı olmadığını, aksine 6 bin kişinin mağdur olduğunu söyledi. Özdemir, "Mısır Hükümeti'nin açıklaması resmi olarak bize ulaşmadı. Dışişleri Bakanlığı olarak bunu Kahire'ye sorduk. Bu olay veraset davalarıyla birlikte 6 bin insanı ilgilendiriyor" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır