kapat

11.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkmenler'le Azeriler anlaştı
Türkmenistan Cumhurbaşkanı Saparmurat Niyazov Perşembe günü Azeri Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'le yaptığı telefon görüşmesinin ardından Hazar geçişli doğalgaz boru hattı projesinde anlaştıklarını açıkladı.

Niyazov, Aliyev ile aradaki bazı yanlış anlamaları giderdiklerini ve doğalgaz hattına 5 milyar metre küp Azeri gazı, geriye kalan 25 milyar metre küplük kısma da Türkmen gazı koyulacağını söyledi. Niyazov, gerekli anlaşmaların yakında gerçekleşeceğini ümit ettiğini de belirtti.

DİYALOG BAŞLADI
Konuyu yakından takip eden bir Amerikalı yetkili, "İki ülke arasında doğalgaz anlaşması sağlandıysa bu önemli bir gelişme" dedi. BP AMOCO ve Shah Deniz'in Türkiye'ye 5 milyar metre küp gaz satmak istediğini, Türkmenistan'ın da aynı miktarı zikretmesinin iki taraf arasındaki diyaloğun başlamış olduğunu belirten yetkili, ticari anlaşma için gerekli temelin atıldığını söyledi. Niyazov gazını Rusya, İran veya Afganistan üzerinden çıkarmaktan çekiniyor. Niyazov'un, Türkiye'ye gazını bu yoldan gönderebilmek için Azerbaycan ile anlaşması gerekiyor. Azerbaycan'ın kabul etmeyeceği hiçbir formül, Azeri toprakları kullanılacağı için gerçekleşemez.

ZEYNO BARAN (WASHINGTON)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır