kapat

11.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Blair Kur'an'ı hatmetmiş
İngiltere Başbakanı Tony Blair' Kuran'ı üç kez okudu. İngiliz The Times gazetesinin haberine göre Blair, ülkesindeki geniş Müslüman azınlığı daha iyi tanımak ve İslam hakkında bilgi edinmek için Kur'an'a başvuruyor.

Ülkesinin geniş bir Müslüman azınlığa sahip olmasının bilincinde olan Blair'in politikalarını belirlerken bu toplumu gözardı edemeyeceği, bu amaçla İslam dini hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya çalıştığı belirtiliyor.

Blair'in üç yıllık iktidarı boyunca sağladığı başarıyı, çok dinli ve çok kültürlü İngiltere'nin toplum yapısını tanıyıp onlara uygun politikalar geliştirmesine borçlu olduğu da söylenenler arasında.

MÜSLÜMANLARLA SOHBET
İngiltere'deki Müslüman topluluklarla sık sık bir araya gelen ve onlarla İslam hakkında sohbetler yapan Başbakan Blair Müslümanlık hakkındaki geniş bilgileriyle onların da takdirini kazandı. Blair Kuran'ı Kerim'i son olarak geçtiğimiz aylarda gittiği Portekiz'de Noel tatili sırasında bir kez daha okuduğu belirtildi. Dindar bir Hıristiyan olduğu bilinen İngiltere Başbakanı, İngiltere'de değişik dinlere mensup grupların özel günlerini, bayramlarını ve dinsel kutlamalarını en yakından takip eden başbakan olarak görülüyor.

Blair'in bütün dini grupların liderlerine bu tür günlerde mesajlar yolladığı belirtiliyor. Blair geçen Ramazan'da Müslümanların bayramını kutlayan bir mesaj yayınlamıştı. Bu jestiyle Blair Müslümanların bir dini bayramını kutlayan ilk İngiltere Başbakanı olma özelliğini kazanmıştı.

Blair'in dinler üzerindeki aşırı merakını değerlendiren bazı siyasi çevreler ise, Başbakan'ın özellikle son dönemde dini grupların Muhafazakar Parti'ye kayma eğilimlerini tespit ettikten sonra bu merakı edindiğini öne sürüyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır