kapat

04.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İstanbul'un 'trend-setter'ları
AKTÜEL son sayısında İstanbul'un trend yaratan kadınlarını yazdı: Biricik Suden, Esin Maraşlıoğlu, Meltem Cumbul, Zeynep Fadıllıoğlu, Güllü Aybar, Aslı Altan... Trendleri takip etmiyor, belirliyorlar

HANGİ magazin dergisini açsanız, televizyon kanallarındaki hangi "pembe" programları izleseniz, karşınıza onlar çıkıyor. Ve arkalarından da bir alay erkek... Onlar giydikleri giymedikleri, yaptıkları yapmadıkları, sevdikleri sevmedikleri, takıp takmadıkları, söyleyip söylemedikleriyle yeni trendleri, modayı, popülariteyi yaratıyor. Aktüel Dergisi, son sayısında "İstanbul'u yöneten kadınlar"ı yazdı.

NADİR BAŞTA
Ayşegül Nadir, Amerika'da ama onun bayrağı elden ele dolaşıyor. Kimin elinde mi? Örneğin; "Taxim"le eğlence anlayışını değiştiren Zeynep Fadıllıoğlu, Aczimendiler'i siyah giyiyorlar diye seksi bulacak kadar siyahların kadını olan Neslihan Yargıcı, kırmızı biberden "acılı" moda yaratan Zeynep Tunusluoğlu.

TİP'in lideri Mehmet Ali Aybar'ın kızı Güllü Aybar'ı pas geçmek mümkün mü? Ondan hem solcular hem sağcılar hoşlanmıyor ancak Güllü Aybar, soyadından bir parça uzağa düşse de tuttuğunu koparan, güzel, alımlı, stil sahibi bir kadın. Soyadından beklenmeyen bir yaşam biçimi seçen bir başka sosyetik de Billur Kalkavan. Kalkavan'ın, "trend kültürü"ne iki önemli hizmeti oldu: Birincisi, yanık tende tanga güzel durur. İkincisi, popodaki dövme tanga ve yanık tenle birleşince muhteşem olur.

Aslı Altan, Safran'da cazı hip popla, hip popu etnik müzikle, etnik müziği teknoyla, teknoyu Orhan Gencabay'la buluşturdu ve adeta Etiler'i Beyoğlu'na taşıdı.

İnsana küçük değil büyük dilünü bile yutturan endamıyla Biricik Suden, İstanbul'u peşine takan takınların en çok peşinden koşulanı. Suden genç, güzel ve başarılı bir dekoratör. Kendi stilini kendi, başkalarının stilini de kendi yaratanlardan.

Esin Maraşlıoğlu'nun "kendisinden menkul" stili, Meltem Cumbul'un şarj olmayan enerjisi, Şebnem Çapa'yla Sedef Bozok'un solaryum bronzu tenleri ve sırasıyla Özlem Önal, Elif Germiyangil, Meltem Hakarar, Çağan Yüce, Yasemin Kozanoğlu, Derin Mermerci, Lal Feray'ın karizmaları. Tamamı Aktüel'in son sayısında...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır