kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli: Hedefimiz tek başına iktidar
Kızılcahamam'da yapılan belediye başkanları seminerine katılan MHP lideri, "Uzlaşma olmazsa Cumhurbaşkanı adayı çıkarırız" dedi

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da yapılan belediye başkanları seminerinde MHP'li belediye başkanlarına seslendi. "MHP masaya yumruk vurmuyor, Ecevit'in peşine takıldı" eleştirilerine cevap veren Bahçeli, "MHP masaya yumruğunu vursa neye çözüm getirir? Masaya zamansız yumruk vurmanın anlamı ne?" diye sordu. Bahçeli, "Bu eleştirileri yapanlar MHP'ye nifak sokmak isteyenlerdir, kulak asmayın" dedi.

"MHP tek başına iktidara gelme hedefi olan bir partidir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "MHP'nin tüm mensupları da bunun sorumluluğu içinde hareket etmelidir, akılcı olmalıdır. Tek başına akıl, tek başına cesaret bir anlam ifade etmez. MHP'liler akıl ve cesareti birleştirebilen insanlardır. MHP'nin attığı adımları da akılcı ve sorumluluk bilinci içinde değerlendirmek gerekir."

5+5'E EVET AMA..
MHP'nin Cumhurbaşkanlığı konusunda da Türkiye'nin istikrarını koruyucu ve uzlaşmacı tavrı sürdürme yönünde karar aldığını kaydeden Bahçeli şöyle dedi: "5+5'i savunuyoruz, arkasındayız. Bunun için tüm arkadaşlarımızla imza attık. 5+5 kişiye göre, belirli bir kişiyi yeniden seçtirmek için düzenleme yapıldığı anlamına gelmez. Anayasa değişikliği ve adayların belirlenmesi iki ayrı aşamadır. 5+5'e destek vermemiz aday çıkarmayacağımız anlamına gelmez. Bir aday üzerinde gerekli uzlaşma sağlanamazsa MHP de kendi adayını çıkartacaktır. Önemli olan çıkarttığımız adayı seçtirebilmektedir."

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır