kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bulgurlu patlıcan dolması
Mazemesi: (8 kişilik)
*Bir çay bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
*750 gr. kıyma
*2 kg. patlıcan
*3 adet orta boy domates
*1 adet orta boy soğan
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*250 gr. kıyma
*4,5 su bardağı su
*150 gr. margarin
*Bir tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı biber salçası
*2,5 yemek kaşığı erik ya da koruk ekşisi

HAZIRLANIŞI
Patlıcanların saplarını çıkartıp içlerini oyun. Dolmanın içini hazırlamak için ince ince domatesleri ve soğanı doğrayın. Daha sonra bulguru, nohutu, kıymayı, margarini, salçayı, ince ince doğradığınız domatesleri, soğanları ve tuzu bir su bardağı bulgur ile karıştırın. Bu içi patlıcanlara doldurup tencereye yerleştirin. Pişerken içlerin dışa çıkmasını engellemek için patlıcanların üst kısmını domates dilimleriyle kapatın. Tencereye 3,5 su bardağı sıcak su koyarak 50 dakika pişirin. Daha sonra koruk ekşisini ekleyip 15 dakika daha pişirin. Arzuya göre yoğurtla servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır