kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Cesur" teşekkür
Başbakan Ecevit Arnavutluk'ta Fethullah Hoca okullarının temsilcisine "Eleştirilmeyi göze alarak çalışmalarınızı tebrik ediyorum" dedi

BAŞBAKAN Bülent Ecevit'in karşısına Arnavutluk'ta da Fethullah Hoca okulları çıktı. Dün Arnavutluk'ta Türk işadamlarıyla görüşen Ecevit, Fethullah Gülen okullarının yöneticisi Gülistan A.Ş'nin Genel Müdürü İbrahim Aydoğan'ı da kabul etti.

Gülen cemaatinin Arnavutluk'ta 6 okul ve bir kreşi bulunduğunu, bu okullarda 2 bin öğrencinin okuduğunu anlatan Genel Müdür İbrahim Aydoğan'a Ecevit, "Yine bazı çevrelerce eleştirilmeyi göze alarak çalışmalarınız için teşekkür ediyorum" dedi. Ecevit, okullardan birisini görmesi için yapılan daveti ise yanıtsız bıraktı.

Ecevit, Arnavutluk'ta muhalefet partilerinin temsilcileri, Türk işadamları ve Arnavutluk ordusunu eğiten Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarıyla görüştü. Türk işadamları Ecevit'e Arnavutluk'ta neler yaptıklarını anlattılar. Mobilyacı, otoyolcu, bankacı, dişçi, kaportacı ve müteahhitlerden sonra "Fethullah Hoca okulları" olarak bilinen Türk okullarının Genel Müdürü de ayağa kalkıp sunuş yaptı. Gülistan okulları diye adlandırılan ve Arnavutluk'ta 2000 öğrencisi bulunan Türk okullarının Genel Müdürü İbrahim Aydoğan "Okullardan bugüne kadar mezun olan 400'e yakın öğrenciden 200'ü Türkiye'de, çoğunluğu Bilkent olmak üzere üniversitelere yerleşti. Diğer öğrenciler de ABD ve Avrupa'da yüksek öğrenim yapmaya başladılar" dedi.

CUMHURBAŞKANI ÖĞRETMEN
Arnavutluk Cumhurbaşkanı Recep Meydani'nin Tiran'daki Fettullah Hoca Okulları'nın lise bölümünde 1996 yılında fizik dersi verdiği öğrenildi. Okulun Genel Müdürü İbrahim Aydoğan bu bilgiyi doğruladı. Aydoğan, Recep Meydani'nin oğlu Eryon Meydani'nin de kendi okularından mezun olup Amerika'da bir üniversiteye girdiğini söyledi.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır