kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yarısı yaz, yarısı kış!
ANADOLU yakasında oturanlar dün güne lapa lapa yağan karla başlarken, Avrupa yakası sakinleri güneşle uyandı...

Anadolu yakasında erken saatlerde başlayan kar yağışı bazı semtleri bembeyaz bir görüntüye bürürken, Avrupa yakasında pırıl pırıl güneş açtı. Kar yağışı özellikle E-5 yolunda trafiği aksatırken Avrupa yakasında oturanlar Anadolu yakası sakinlerinin "kar hikayeleri"ni dinledi.

İstanbul'un iki yakasının aynı günde farklı hava yaşamasını, kentin büyüklüğüne bağlayan Meteoroloji Bölge Müdürü Saffet Sarı, "Bu nedenle bir yerde yağış olur, bir yerde olmaz. Bunlar meteorolojik olarak normal olaylardır" dedi.

Sarı, bu durumun sık sık gerçekleşmediğini de hatırlatarak, "Aynı meteoroloik durum bu yıl ikinci kez tekrarlandı" diye konuştu. İstanbul'da hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde artacağını söyleyen Meteoroloji Bölge Müdürü Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak bu durum kar yağmayacak anlamına gelmez. Kentte karla karışık yağmur, yükseklerde ise kar yağışı olabilir." Ayrı havanın oluştuğu iki yaka arasında sıcaklık açısından farklılık meydana gelmediğini hatırlatan Meteoroloji Bölge Müdürü "Yapılan ölçümlerde gece gerçekleşen en düşük sıcaklık ise 1 derece oldu" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır