kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tersanede yangın!
Tuzla Tersanesi'nde demirli akaryakıt tankerinin mutfağındaki tüpler patladı. Tankerin boş olması nedeniyle facia yaşanmadı

TUZLA'da bir geminin mutfak kısmında çıkan yangın, az daha bir faciaya yol açıyordu...

Tersane Caddesi Şahin Çelik Tersanesi'nde bulunan "Babur Kaptan" isimli akaryakıt tankerinin mutfak kısmında bulunan tüplerin patlaması sonucu sabah saat 05.25'te yangın çıktı.

İTFAİYE ÇABUK YETİŞTİ
Yangın, kısa zamanda tankerin yatakhanesine ve burun kısmına sıçradı. Bir anda alevler geminin ön tarafından yükselmeye başladı. Yangın ihbarını alan itfaiye kısa zamanda olay yerine yetişti. İtfaiyenin yangına karadan müdahalesi yetersiz kalınca, denizden de müdahale edilmesi için yardım istendi.

Kadıköy, Pendik ve Kartal itfaiyeleri ile denizden römorkörler kısa sürede söndürme çalışmalarına başladı. 110 metrelik akaryakıt tankerinde bulunan 10 mürettebat kendi imkanlarıyla kurtulurken, ambülanslar da acil durumlar için hazır bekletildi.

İtfaiyenin zamanında müdahalesi sonucu yangın 2 saatte söndürüldü. Yangın sonucu, geminin mutfak, yatakhane ve burun kısmında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

KORKULAN OLMADI
Mürettebattan ve itfaiyecilerden yaralanan olmazken, yetkililer tankerin boş olmasının Tuzla'yı ikinci bir facianın eşiğinden döndürdüğünü söylediler.

1997 yılında Tuzla Tersanesi'nde demirli bir akaryakıt tankerinde kaynak yapılması sonucu çıkan yangın, çok sayıda itfaiyecinin yanarak ölmesine neden olmuştu...

CİHAT MAT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır