kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dağcı muhabir uçuruma düştü
Arama kurtarma ekibi AKUT'un lideri Nasuh Mahruki ile dağcılar Selçuk Kahveci, Kuvvet Lordoğulu (Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyesi) ve Atlas Dergisi foto muhabiri İskender Iğdır'ın önceki gün Ağrı Dağı zirvesine gerçekleştirdikleri tırmanış faciayla sonuçlandı.

Dönüş yolunda 4 bin 200 metre yükseklikte buzulla kaplı bölgede İskender Iğdır, ayağının kayması sonucu 400 metrelik uçuruma yuvarlandı.

15:30 sıralarında Mahruki, jandarma ile telsiz irtibatı kurmayı başardı. Mahruki'nin çağrısı üzerine kurtarma ekipleri harekete geçirilirken bölgeye giden iki askeri helikopter, havadan arama çalışmalarına başladı. Telsiz bağlantısı yardımıyla dağcıların yerini belirleyen helikopterler, havanın kararması ve yoğun tipi nedeniyle dağcılara ulaşamadı.

Ağrı Valisi Cumhur Ersoy, arama-kurtarma çalışmalarına yoğun tipi nedeniyle ara verdiklerini belirterek çalışmalara bu sabah devam edileceğini açıkladı. Dağcılarla zaman zaman irtibatın kesildiğini kaydeden Ersoy, aldıkları son bigiye göre diğer dağcıların iyi durumda olduklarını öğrendiklerini söyledi. Karadan da başlatılacak arama çalışmalarına 2 komando tugayı da katılacak.

AKUT, foto muhabiri Iğdır'ı, kurtarmak için İstanbul'dan tam teçhizatlı 17 kişilik bir ekibi özel uçakla Doğubeyazıt'a gönderdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır