kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mengele davası...
Dr. Nur Birgen yedi kişiye, "işkence görmemiştir" raporu verince meslektaşı Cem İşyapan onu Nazi doktoruna benzetti. Ve dava başladı: "Mengele" demek hakaret mi?

DOKTOR Cem Cemal İşyapan'ın, işkence gördükleri DGM Adli Tabipliği raporuyla da kesinleşen gözaltındaki 7 kişiye "işkence görmemiştir" raporu veren Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi Başkanı Doktor Nur Birgen'e "Neo-Mengele" (Yeni Mengele) demesi tarafların mahkemeye düşmesine yol açtı.

İstanbul Fatih 1. Asliye Ceza Mahkemesi'deki duruşmada Dr. Birgen, "Kimseye işkence yapmadım. Ben o raporu hastaların beyanına göre yazdım. Elbiselerini çıkarmadıkları için ancak görünen yerlerini muayene edebildim. Bu kasıtlı bir tavır değildir. Neo Mengele benzetmesi onur kırıcı bir hakarettir," dedi.

Doktor Cem Cemal İşyapan ise, "İşkenceyi gizleyen de işkenceden birinci derecede ve iş- kece yapan kadar sorumludur. Sözümün arkasındayım," diyor.

Yakup YENİ (SHA)

Ölüm meleği Mengele
Josef Mengele 1911'de Almanya'nın Bavyera eyaletinde doğdu. 1979'da Brezilya'da öldü. Hitler'in kurduğu Auschwitz toplama kampında doktorluk yaptı. Kamptaki binlerce Yahudi'yi tıbbi deneylerde kullandı. Mavi gözleri biriktirdiği için adı tarih sayfalarına mavi göz koleksiyoncusu ve ölüm meleği olarak kazındı. İnsanların buzlu suda ne kadar yaşayabileceğini, buzlu suya soktuğu insanlarla test etti. Kafası kesilen insandan kaç litre kan akacağını ise kafa keserek denedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır