kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Suriye ile beyaz sayfa
Apo krizinden sonra Suriye ile yeniden resmi görüşme başlıyor. Müsteşar Yardımcısı Uğur Ziyal Şam'a gidecek

TÜRKİYE'NİN kararlı tutumu sonrasında PKK lideri Abdullah Öcalan'ı ülkesinden çıkartarak, yargılanmasına kadar geçen "hızlı" süreci başlatan Suriye ile ilişkilerde yeni bir döneme giriliyor.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Müsteşar Yardımcısı düzeyinde bir heyeti Şam'a gönderiyor. Büyükelçi Uğur Ziyal başkanlığındaki heyet pazar günü Şam'a gidiyor. SABAH'ın edindiği bilgiye göre, iki ülke ilişkilerindeki olumlu hava, Öcalan kararı sonrasında iki ülke heyetlerinin Adana'da imzaladığı mutabakat sonrasında olumlu bir sürece girdi. Ardından Dışişleri Bakanları Faruk El Şara ile İsmail Cem, BM Genel Kurulu için gittikleri New York'ta biraraya geldi ve ilişkilerin geliştirilmesi yönünde karar verdi.

CEM DE GİDEBİLİR
Ziyal başkanlığındaki heyetin ziyareti ise tüm bu gelişmelerin ardından gerçekleştirilecek ilk "önemli" temas olacak. Bu çerçevede Türkiye ve Suriye "su" konusu da dahil pek çok konuyu görüşmeye hazırlanıyor. Aynı zamanda terör, kültür ve ticaret de dahil çalışma grupları oluşturulacak. Şam'da heyetlerin ortak bir metin üzerinde çalışacaklarına dikkat çeken kaynaklar, varılacak karar çerçevesinde Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in Şam ziyaretinin de gündeme gelebileceğini belirttiler.

Sibel YEŞİLMEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır