kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yaban domuzu avcıyı dişleriyle öldürdü
Yaralandığında gözü dönen yaban domuzu, 50 kilometre süratle koşup dişlerini bıçak gibi kullanarak canına kasteden avcıyı bir darbede öldürdü

BİR yaban domuzu avlayabilmek her avcının tutkusu ancak, bu kolay bir iş değil. Ortalama 50 kilometre süratle koşan ve bir insanı parçalayabilecek fiziksel güce sahip olan yaban domuzları, kendilerine ateş edip hedefi tutturamayan avcıyı affetmiyor.

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Taşburun Köyü'nde bir yaban domuzu, bir avcıyı ağır yaraladı, bir avcıyı da öldürdü. Birkaç gün önce meydana gelen bu olay akıllarda bir soru işareti yarattı: "Bir yaban domuzu bir avcıyı nasıl öldürüyor?"

DİŞLERİ SİLAHI
O gün ava çıkan 5 kişiden Mevlüt Varol ile Osman Sağlam, grubun yaklaşık 1 kilometre önünde ilerliyordu. Yaban domuzunu ilk gören Sağlam oldu ve hemen ateş etti. Ancak hayvanı öldüremedi. Domuz, Osman Sağlam'ı ağır yaraladı; arkadaşını kurtarmak isteyen Mevlüt Varol ise domuza bir kez daha ateş etti. Bu defa daha çok kızan domuz, kendini vuran avcıya hırsla saldırdı. İntikam için saldıran yaban domuzu, Mevlüt Varol'u bacağından dişledi. Yarası derin olan Varol hızla kan kaybetmeye başladı. Bu sırada silah sesini duyarak olay yerine koşan diğer avcılar, domuzu öldürdü. Varol ise, hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi. Bu olay, yaban domuzlarının ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Boyu ortalama 1 ile 1.5 metre arasında değişen yaban domuzları, saldırılarını, parçalamaktan daha çok, darbeleyerek gerçekleştiriyor. Yani ortalama 50 kilometre hızla koşarak kurbanına çarpıyor ve ağızının ön kısmında bulunan ve 20 santimetreye kadar ulaşan iki dişini hedefinin çeşitli yerlerine geçiriyor.

İşin uzmanı olan Kayseri Avcılar Derneği yöneticilerinden İbrahim Eşiyok bu olayın 'uzman olmayan deneyimsiz kişilerin avcılık yapmak istemesine bağladı. Eşiyok Şöyle konuştu: "Yaban domuzu etkili bir silahla avlanmalı. Bu domuzun derisi kalın ve bol yağlı olduğundan avlanması son derece zordur. Vücudunun en hassas noktası, sol ön ayağının etrafıdır. İyi bir avcının burayı nişan alarak ateş etmesi gerekir."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır