kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bayıltan karar
Ayrıldığı sevgilisini erkek arkadaşına öldürtmekle suçlanan genç kadın hakimin, "SENİ TUTUKLUYORUM" sözlerini duyunca bayılıverdi

ADANA'DA, Hastaneler Kavşağı'nda 12 Ocak 2000 tarihinde meydana gelen olayda, Sultan Özeker (23) adlı kadının ayrıldığı sevgilisi olan Hasan Borum (40), silahla vurulurak yaralanmıştı. Olaydan sonra, Sultan Özeker, erkek arkadaşları Mehmet Tercan (28) ile Yılmaz Ustalar'ı (23) 'adam öldürmeye azmettirme' suçundan çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bu davanın ilk duruşması önceki gün görüldü.

ELİNİ BELİNE ATINCA..
Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz olarak katılan Sultan Özeker, suçsuz olduğunu öne sürerek, "Hasan'ı sevmiştim. Birlikte Denizli'ye kaçtık. Ancak anlaşamadık. Bu ilişkinin yürümeyeceğini anlayınca ayrıldım ve Adana'ya döndüm. Eskiden arkadaşlarım olan Mehmet ile Yılmaz bana sahip çıktı. Çünkü Hasan peşimden gelmişti ve beni ölümle tehdit ediyordu. Olay günü de beni evimin önünde bekliyordu. Elini beline atınca, beni korumak için hep yanımda olan Yılmaz ateş etti ve Hasan'ı vurarak yaraladı" diye konuştu.

HAKİMİN KARARI
Tutuklu olarak yargılanan Mehmet Tercan ile Yılmaz Ustalar da yaralama olayının istemeyerek meydana geldiğini belirterek, "Bize ateş edeceğini sanmıştık. Olayı planlamadık" diye konuştular. Mahkeme Başkanı, sanıkları dinledikten sonra, Sultan Özeker'in adam öldürmeye azmettirme suçundan tutuklanmasına karar verdi ve "Seni tutukluyorum" dedi. Kararı duyan genç kadın, baygınlık geçirerek sanık sandalyesine yığıldı kaldı. Polisin kucağında duruşma salonunu terk eden ve önce karakola götürülen Sultan Özeker, kendine geldikten sonra cezaevine gönderildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır