kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

IMF seçimi ABD-Avrupa ilişkilerini geriyor
Washinton, Avrupa'ya Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanlığı için adayının yeterince iyi olmadığını söyledi ve ABD-Avrupa ilişkilerinde ibre olumsuz yöne döndü. ABD'li yetkililer, Almanya Maliye Bakan Yardımcısı Caio Koch-Weser'in Michel Camdessus'un halefi olmasına karşı. Gelişmekte olan ülkelerin adayı ise Zambia doğumlu IMF Başkan Yardımcılığını vekaleten yürütmekte olan Stanley Fischer.

Şubat enflasyon tahmini yüzde 3.3- 4.1 aralığında
Reuters'in 10 banka ve 10 aracı kurum analist ve araştırma birimlerinden aldığı tahminlere göre toptan eşya endesindeki (TEFE) artış tahmini yüzde 3.9- 4.1. Tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) artış ise yüzde 3.3- 3.8 aralığında yoğunlaşıyor. Tahmin ortalamaları ise TEFE'de yüzde 3.9, TÜFE'de ise 3.3 olarak hesaplandı. Analistler Ocak ayında olduğu gibi Şubat ayı tahminlerinde sapmaların olabileceğini söylüyorlar.

Fleming, İMKB'nin notunu yükseltti
Robert Flemings Türk hisse senetlerinin gelişmekte olan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika portföyündeki derecesini 'Notr'den, 'Overweight'e yükseltti. Fleming bu notu Ocak ayında ekonomik reformlarla ilgili endişeler nedeniyle 'Notr'e düşürmüştü. Raporda stratejist Sait Erda, "Türk Borsası'nın notunu 'Notr'den, IFCI Emea Endeks ağırlığına göre 1.2 kere 'Overweight'e yükseltiyoruz" dedi.

GSM ihalesi Rekabet Kurulu'nda
Rekabet Kurulu Türkiye'nin gündeminde olan GSM ihalesi başvurusunu görüşmeye başladı. Rekabet Kurulu, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak GSM ihalesine ilişkin başvuruyu görüşmek üzere dün toplandı. Ulaştırma Bakanlığı'na iletilmek üzere GSM ihalesine ilişkin ön izin konusunda karar verecek. Bakanlık, Rekabet Kurulu'nun görüşü çerçevesinde GSM özelleştirilmesi için ihale açacak.

Shell'in 1,5 milyar dolar ciro hedefi
Türkİye Shell Genel Müdürü Melih Trüker, 1999 yılını olumsuz koşullara rağmen hedeflere yakın kapattıklarını, 2000'de de satışları ve pazar payını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Türker, bu yıl satışları yaklaşık yüzde 25.4 artışla 1999 yılındaki 1,3 milyar dolarlık düzeyinde 1,5 milyar dolara çıkartmayı planladıklarını söyledi. Türker, 2000'de ciro artışına paralel olarak pazar payını artırma yönünde de planları olduğunu vurguladı.

Cepten alınan vergiler geri isteniyor
Tüketİcİyİ Koruma Derneği (TÜKODER) yönetimi cep telefonunda sabit ücretle birlikte yüzde 17 KDV ile yüzde 25 özel iletişim vergisinin de haksız olarak alındığını savunarak tüketicileri dava açmaya çağırdı. TÜKODER, İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası, Haber-Sen, İstanbul Barosu Tüketici Hakları Komisyonu yetkilileri tarafından kurul oluşturularak örnek dava dilekçeleri hazırlandı. TÜKODER örnek dilekçeleri dağıtma, tüketicilere yardım etme görevi üstlendi.

STFA Gölcük rıhtımını onarıyor
17 AĞUSTOS depreminde en çok hasara uğrayan bölgelerinden biri olan Gölcük'deki Donanma Komutanlığı'na ait tersane ve rıhtımların onarımı, STFA tarafından gerçekleştiriliyor. İhale bedeli 4 trilyon olan projenin 15 ay içinde bitirilmesi planlandı. STFA Temel Kazıkları İnşaat, ilk etapta ihali bedeli 1 trilyon olan; Teçhiz İskelesi ve Aydın Doku onarımı, Deniz ve Çıma Doku onarımı, Gonca Rıhtımı onarımı ve akaryakıt dok tadilatı işlerini ise Aralık'ta tamamladı.

Haşim Bayram'dan Düzce'ye yatırım
Düzcelİler depremden sonra kendilerine yardım eden ve Düzce'ye verdiği yatırım sözleriyle kalkınmalarına katkı sağlayan Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram'a "Fahri Hemşehrilik Beratı" verdi. Düzce'ye 2000 yılı içinde 5 ayrı tesisten oluşan yatırım yapma kararı alan Bayram, "Düzce için herşeyi yapmaya hazırız" dedi. Kombasan Holding'in fabrikalarının tamamlanmasından sonra 425 kişilik ilave istihdam sağlanacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır