kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Para verecek şirket arıyorlar
Türkiye'nin teknoloji altyapısını güçlendirmek amacıyla kurulan TTGV, şirketlerin bu amaçla kredi talep etmelerini bekliyor

1991 yılında özel sektör ve kamu tarafından kurulan ve ülkenin sanaayi altyapısını güçlendirmeyi, rekabet gücünü ve Türk sanayiinin uluslarası piyasalarda rekabet gücünü artırmayı amaçlayan TTGV (Türkiye Teknolojiyi Geliştirme Vakfı) teknolojik destek sağlayacak şirket arıyor. TTGV, bu amaçla Dünya Bankası ve Hazine'den sağladığı kaynakla oluşturduğu fondan kuruluşundan bu yana, 180 projeye 70 milyon dolar destek verdi.

TTGV, 1996 yılından bu yana da sanayi kuruluşlarının ar-ge faaliyetlerine katkı sağlıyor. Şu ana kadar Dış Ticaret müsteşarlığı kanalıyla 77 ar-ge projesine destek veren TTGV, 1999 yılından itibaren de Endüstriyel Teknoloji Projesi'ni (ETP) yürütmeye başladı. TTGV tarafından desteklenen firmaların yaklaşık yüzde 45'ini 10 yaşından genç şirketler oluşturuyor. TTGV'nin destek verdiği projelerin başında çevre projeleri geliyor. TTGV, bu şekilde 21 projeye toplam 12.5 milyon dolarlık kredi sağladı.

1992 yılından bu yana TTGV'ye 554 teknoloji geliştirme ve stratejik odak nokta başvurusu yapıldı. TTGV'nin destek kredisini alabilmek için önce 50 dolar karşılığında TTGV'den sağlayacak formları göndermeleri gerekiyor.

Altyapı ve üretim yapımına dayalı projeler ile sanayi kuruluşları dışında ünivrsite ve araştırma kurumları tarafından sunulan projeler, TTGV'nin destekleyeceği projeler kapsamının dışında bulunuyor. Sanayi sicil belgesine sahip bilgisayar ve yazılım şirketleri TTGV'ye proje destek kredisi için başvurabiliyorlar. Dolar bazında verilen desteğin süresi proje başlangıcından itibaren 2 yıl. Geri ödeme süresi ise 1 yıl ödemesiz toplam 4 yılı buluyor.

TTGV DESTEĞİYLE KURULAN MERKEZLER
* Kema-Esim Test Hizmetleri Sanayi ve Ticaret: Ürün testleri ve standartlara uyum için danışmanlık ve belgelendirme hizmeti veriliyor.

* Tekstil Terbiye ve Konfeksiyon Temiz Teknolojiler Enstitüsü:

Üretim ve çevre ile ilgili her türlü test ve analiz yapılıyor.

* Bioanalitik İlaç Araş.-Geliştirme: Yeni ilaç geliştirme araştırmaları ile klinik araştırmalar yapılıyor.

* Yüzey Teknolojileri Sanayi ve Ticaret: Kalite ve karakterizasyon testleri yapılıyor.

* Yazılım Destek Ticaret


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır