kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Volkswagen'den internet şirketi
Volkswagen parça temini için kendi on-line şebekesini kuracağını duyurdu. Volkswagen bu kararla GM, DaimlerChrysler ve Ford Motor tarafından ortaklaşa hazırlanan tedarik borsasına katılmıyor

2 Mart 2000 günü başlayacak Cenevre Otomobil Fuarı'na kısa süre kala otomobil firmaları peşpeşe yeniliklerini anons ediyorlar. Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, otomobil dünyasının önde gelen isimleri General Motors, Ford Motor ve Daimler Chrysler'in internette kendileri tarafından hazırlanan tedarik borsasına katılma çağrılarını geri çevirerek yedek parça temini için kendi online şebekesini kuracağını açıkladı.

Cenevre Otomobil Fuarı'nın basın tanıtım gününde Volkswagen'den bir sözcü rakipleri tarafından hazırlanan merkezi sistemin cazip olmadığını belirtti.

Toyota bu konuda bekle-gör taktiği izlerken, Fransız Renault işbirliğine katılacağını açıkladı.

Cenevre Fuarı'nda bu yıl çevreye duyarlı, düşük emisyonlu ve elektrikle çalışan modellerin ağırlığı hissedilecek.

Hyundai Accent bugün piyasada
Ferah iç mekanı ve estetik dış görünümü ile Türkiye'nin en sevilen otomobili olmaya aday yeni Accent, bugün satışta

İLK kez 1999 sonbaharındaki Franfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenen ve tüm dünyayla aynı anda ülkemizde de üretilmesi planlanan yeni Accent, bugün itibariyle Türk tüketicilerin beğenisine sunuldu. 17 Ağustos depreminin meydana getirdiği hasardan dolayı birkaç ay gecikmeli olarak üretimine başlanan Accent modeli 5.9 milyar liradan başlayan fiyatlarla satılacak.

Yeni Accent'de 1.3 litre 85 HP'lik 12 valf ve 1.5 litre 102 HP'lik 16 valf olmak üzere çok noktadan enjeksiyonlu iki motor seçeneği bulunuyor. Yeni bin yılın ilk yerli üretilen otomobili olma özelliğine sahip yeni Accent 5 ayrı model tipi, 15 ayrı donanım paketi ve 9 ayrı renk seçeneği ile sunuluyor. Yeni Accent'te eski modeldeki yumuşak tasarım çizgileri yerini daha köşeli hatlara bırakmış. Eski modele oranla fark edilir derecede büyük bir iç mekan hacmi sunuluyor.

Yeni Accent, ekstra emniyet kirişleri, immobilizer, ekstra hava yastığı olanakları, akıllı şanzıman (fuzzy logic control), yakıt ekonomisi sağlayan returnless yakıt sistemi, motor gürültüsünü azaltan yeni yapıya, ABS+EBD (elektronik fren gücü dağıtıcısı) gibi yeniliklere sahip.

Hyundai Assan'ın Türkiye'de üretmek için toplam 30 milyon dolarlık yatırım yaptığı yeni Accent'in araştırma geliştirme faaliyetleri 27 ay sürdü. Accent modeli, üretimine başlanmasından bugüne kadar yaklaşık 2 milyon adet üretildi.

FİYATLAR
1.3 LS 5.952 milyar TL

1.3 LX 6.352 milyar TL

1.5 GL 7.055 milyar TL

1.5 GLS 7.805 milyar TL

1.5 GLX 9.530 milyar TL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır