kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bilgi çağında Milli Eğitim'in interneti yok
Milli Eğitim Bakanlığı "internet olmazsa eğitim olmaz" diyerek okullarda internet projesine imza attı ama kurum olarak internete bağlanamadı

İnanması zor ama gerçek. Hızla gelişen eğitim teknolojilerini takip etmek, sınıfları ortadan kaldırmak, interneti eğitimin bir parçası olarak bütün okullara yaymak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı internete bağlı değil. Bakanlığın web sitesi 200 metre uzaklıktaki Başbakanlık Bilgi İşlem Merkezi'nde hazırlandı. Bakanlık'ta birkaç modem dışında internet bağlantısı olmadığına işaret ediliyor ve iletişimde sorun yaşandığı belirtiliyor. Bakanlık yetkilileri "Temel Eğitim Projesi kapsamında biz de TTNet'e ağ olarak bağlanacağız" diyorlar. Oysa Bakanlık internete dayalı büyük projeler yürütüyor:

* 3 bin okulda bilgisayar laboratuvarı kurulması: 80 milyon dolara mal olacak ikinci ihale 2000 yılı içinde gerçekleştirilecek. (Dünya Bankası kredisi kullanan bakanlık, 600 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalamıştı)

* Milli Eğitim Bakanlığı'nın intranet ve internet hizmetleri sunması: Bakanlık veri havuzunun oluşturulması, duyuruların, evrak akışlarının elektronik ortamlardan yapılması, anlık haberleşme, mesajlaşmanın elektronik ortamda yapılması, ileriye dönük ağ üzerinde uzaktan sesli ve görüntülü eğitim, ileriye dönük İl Milli Eğitim Müdürleri arasında telekonferans.

* İLSİS Projesi: İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin işlevlerinin bilgi teknolojisi desteğiyle yürütülmesi amacıyla kurulacak yönetim bilgi sistemi.

* WorldD Projesi: 16 ülke öğretmen ve öğrencilerini internette buluşturuyor. WorldD, Eylül 1998'den beri Milli Eğitim Bakanlığı ve Dünya Bankası tarafından yürütülüyor. 19 okul ile uygulamalarına başlanan proje, yeni katılımcıları ile 31 lisede sürdürülüyor.

* İnternet Evi projesi: Bakanlık ve TRT birlikte yürütüyor. 'Bir Nefes Anadolu' adlı programda yapılacak kura ile her programda bir ile internet evi kurulacak. Her internet evinde 10 bilgisayar yer alacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır