kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Zanzibar: 5+5+5'e hayır
Tanzanya'ya bağlı Zanzibar'da on yıldır cumhurbaşkanlığı yapan Salmin Amour'un görev süresinin uzatılmaya çalışılması hükümeti kızdırdı

Tanzanya'ya bağlı Zanzibar bölgesinin hükümeti, Cumhurbaşkanı Salmin Amour'un görev süresinin Ekim ayında yapılacak seçimlerde bir dönem daha uzatılmasını hedefleyen anayasa değişikliği tasarısını reddetti.

İktidardaki Chama Cha Mapinduzi partisi lideri Cumhurbaşkanı Amour'un anayasada yer alan cumhurbaşkanlarının en fazla iki kez 5 yıllık dönemler için seçilebilmesi maddesini kaldırma girişimine karşı çıktı. Amour cumburbaşkanlığı görevini 10 yıldır sürdürüyordu.

BAŞKASINA ŞANS VERİN
Hükümet yetkilileri cumhurbaşkanının görev süresini uzatma girişiminin dostlarının ve Amour'un yönetimde olmasından çıkar sağlayan iş dünyasındaki insanların işine yarayacağını belirtiyor. Tasarının reddedilmesi Amour yandaşlarını kızdırdı. Bu durumun 36 yıldır barış içinde yaşayan Zanzibar ile Tanzanya arasındaki ilişkileri gerginleştirmesinden korkuluyor.

Amour'un ardından Tanzanya Cumhurbaşkanı yardımcısı, Eski Dışişleri Bakanı, Eski Ulaştırma Bakanı ve ülkenin ilk cumhurbaşkanı olan Abeid Amani Karume'nin adları geçiyor. Zanzibar doğu Afrika'daki Unguja ve Pemba adlı iki adadan oluşan, Tanzanya'ya bağlı bir bölge.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır