kapat

01.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kadri'nin dramı TIME'da
Sırp kurşunlarıyla yüzü parçalanan Kosovalı Kadri, TIME'a kapak oldu. İnternet sayesinde yeniden hayata döndü

Kosova'da geçen yıl yaşanan Sırp vahşetinin bir kurbanı olan Besim Kadri'nin ağlatan ancak bir o kadar da umut dolu hikayesi TIME dergisine kapak oldu. Dergi, yüzüne isabet eden kurşunla burnu ve gözü parçalanan Besim Kadri'nin fotoğrafını kapağında "Savaşın Yüzü" diye verdi. Yüzü tanınmayan Kadri İngiliz bir doktorun çabalarıyla ve İnternet sayesinde hayata döndü.

DOSTLARI ONU TANIYAMADI
21 yaşında ve henüz 3 aylık evliydi Kadri. Sırplar'ın saldırı sırası onun köyüne geldiğinde karısıyla birlikte kaçmayı başardı. Ancak atılan kurşunlar yüzünü paramparça etmişti. Burnu, gözleri ve dişleri parçalanmıştı. Sırplar öldüğünü düşünerek onu bıraktılar. 48 saat boyunca kendi kendini telkin ederek kaçtığı ormanda yaşam mücadelesi verdi. Kendini toparlayıp köyüne gittiğinde ise kimse onu tanıyamadı. Kendisinden korkup kaçan insanlar onu yanında taşıdığı evlilik fotoğrafı sayesinde hatırladı.

Birkaç hafta akrabalarının evinde yüzünü bandajlayarak yaşadı. Ardından uluslararası güç Kosova'ya girince bir İngiliz doktor Kadri'ye sahip çıktı. Doktor Dan Clay, Kadri'nin fotoğraflarını İnternet aracılığıyla İngiltere'deki tıp çevrelerine göndererek Manchester'da bir hastane ile bağlantı kurdu. Clay dijital bir kamerayla Kadri'nin fotoğraflarını çekti ve bir laptop bilgisayarla İnternetten meslektaşlarına gönderdi.

HAYATA DÖNDÜ
Doktorlar ve hastane ayarlandı. Ameliyat 15 Aralık günü, Kadri'nin kızının doğumundan bir hafta önce gerçekleşti. Doktorlar bile görüntüden ürkmüştü. Bu durum karşılaştıkları hiçbir şeye benzemiyordu. Vahşetin boyutları anlatılacak gibi değildi. Ameliyat 15 saat sürdü. Kadri adeta yeniden yaratıldı. Şu anda İngiltere'de karısı ve küçük bebeğiyle birlikte yaşıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır