kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ÜNLÜ'den Bağcılar'a "10 puan"
Türkiye'nin Olimpik ölçülerdeki tek spor salonu olan Bağcılar'daki tesise Bakan Fikret Ünlü'den tam not

İstanbul'a toplam maliyeti 8.5 trilyonu bulan Olimpik bir tesis geliyor. Bağcılar'da 1997 yılı sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce 100 dönümlük arazi üzerinde yapımına başlanan tesis, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'den tam not aldı. 2000 yılı sonlarında faaliyete geçecek olan bu süper tesisin ilk iki katında 840 araçlık kapalı garajı bulunuyor.

Salonun üçüncü katında ısınma ve antrenman merkezleri yer alıyor. Kompleksin en üst katında ise 4000 kişilik seyirci kapasitesine sahip ve olimpik ölçülere uygun bir salon olacak.

İstanbul'a süper bir kompleks
Üç yıl önce ihale ile alınan tesisin arsası İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait. Büyükşehir Belediyesi'nin HDK'ya (Hazırlık Düzenleme Kurulu) olan borçlarına karşılık yapımına karar verilen bu kapalı spor merkezinde normal standartlar 26'ya 46 olması gerekirken, 28'e 48 gibi geniş ve rahat bir salon inşa ediliyor. Kompleks için İl Müdürü Vedat Bayram "Megakent İstanbul çok büyük ve güçlü bir tesis kazanıyor" ifadesini kullanırken; TMOK başkanı Sinan Erdem Bağcılar'daki bu tesisin ancak antrenman salonu olacağını iddia etti.

ZÜRAP AKDÜZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır