kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Avrupa Birliği'nden yumuşak uyarılar
AVRUPA Birliği, tutuklanan HADEP'li Belediye Başkanları konusundaki kaygılarını Ankara'ya iletti.

Ancak Avrupa'nın tepkisi beklenildiği kadar sert olmadı. AB Troikasını oluşturan Fransa, Portekiz ve AB Komisyonu'nun Ankara'daki temsilcileri, Dışişleri Bakanlığı'na giderek Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Uluç Özülker nezdinde girişimde bulundu. Troikanın "seçilmiş" belediye başkanlarının apar topar gözaltına alınmalarını "usulen" eleştirdiği ve Türkiye'nin AB adaylığı sürecinde yaşanan bu gelişmeden duyulan endişeyi dile getirdiği öğrenildi.

18 TUTUKLAMA
Bu arada HADEP'li üç belediye başkanının tutuklanmasının ardından dün de aralarında HADEP'in eski ve yeni genel başkanının da bulunduğu 18 partili, çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. Ankara 2 No'lu DGM terörist başı Abdullah Öcalan'ın İtalya'da yakalanmasını protesto etmek amacıyla açlık grevi yapan, aralarında HADEP eski Genel Başkanı Murat Bozlak ve yeni Genel Başkan Ahmet Turan Demir'in de bulunduğu 18 HADEP'li yasa dışı örgüte yardım etmek suçundan 3'er yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

HADEP'li Başkanlar üst mahkemede
HADEP'li belediye başkanlarının avukatı Sinan Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, Siirt Belediye Başkanı Selim Özalp ve Bingöl Belediye Başkanı Feyzullah Karaaslan'ın DGM'ce tutuklanmalarına itiraz dilekçesini bugün vereceklerini söyledi. Tanrıkulu, DGM'deki sorgulamada, müvekillerine, "PKK'lı Murat Karayılan ile Avrupa'da görüştükleri ve örgüte maddi yardımda bulundukları" konularında sorular yöneltildiğini belirterek, müvekillerinin ise yöneltilen suçlamaları reddettiğini bildirdi. Tanrıkulu, "Tutuklamalarla ilgili yarın bir üst mahkeye itiraz dilekçesi vereceğiz" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır