kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Başbakan Ecevit'e 'Fethullah' ziyareti
Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın yöneticileri Bülent Ecevit'i ziyaret etti. Vakıf Başkanı Hüseyin Gülerce okul girişimlerini Ecevit'in desteklediğini açıkladı

FETHULLAH Gülen Cemaati'nin bir uzansını olan olan, "Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı"nın Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Gülerce, vakfın sanat danışmanı Bulut Aras ve Yönetim Kurulu Başkanı Harun Tokak, geçtiğimiz Pazartesi günü Başbakan Bülent Ecevit'i ziyaret ettiler.

Vakıf üyeleri, ziyaret sırasında Başbakan'a yürüttükleri sanat çalışmalarını da ayrıntılarıyla anlattılar ama ziyaretin ana konusu "yurt dışında faaliyet gösteren, Fethullah Gülen'e ait okullar ve Başbakan Ecevit'in bu okullara verdiği destek" idi.

Cumhurbaşkanlığı seçim tartışmaları nedeniyle yoğun ve gergin günler yaşayan Başbakan Bülent Ecevit'in kabulünü, Zaman Gazetesi'ndeki "Bize Göre" adlı köşesinde "Ankara ziyareti" başlıklı yazısında anlatan Hüseyin Gülerce, Başbakan Ecevit'in, Gülen'in yurtdışındaki okullarından övgüyle sözettiğini şu cümlelerle sütununa taşıdı:

"OKULLAR KÜLTÜR HİZMETİ"
"Ziyaret sırasında, söz tabii ki yurt dışındaki Türk okullarına geldi. Sayın Ecevit'in bu konudaki içtenliğini ve kararlılığını zaten biliyorduk. Bir daha gördük ki, Sayın Başbakan bu konuya politika üstü bir milli heyecanla yaklaşıyor."

Hüseyin Gülerce yazısında Başbakan Bülent Ecevit'in sözlerine de yer verdi.

Başbakan Ecevit'in Fethullah okullarıyla ilgili olarak "Bu okulları kim ziyaret etmişse, bu ziyaretçilerden kimi dinlemişsem hep övgüyle bahsettiler, aleyhte konuşan tek kişi görmedim. 600 yıllık Osmanlı tarihinde bile böylesine bir kültür hizmeti olmadı. Ben bu okulların yararına inandığım için destekliyorum" dediğini yazdı.

Hüseyin Gülerce yazısına, "Ecevit'in bu konudaki tenkitçi tavırlardan etkilenmediğini de bizzat gördük," cümlesini ekleyerek, okullarla ilgili yapılan spekülasyonlara Ecevit'in yaklaşımıyla ilgili ipucu da vermiş oldu.

Başbakan Ecevit'in kendilerini büyük bir nezaket ve içtenlikle karşıladığını yazan Gülerce, Ecevit'i "kompleksiz, deneyimli, doğru bildiğini savunmaktan zerrece çekinmeyen bir devlet adamı" olarak tanımladı.

"KOMPLEKSİ YOK"
Hatta Başbakan'ı Samanyolu TV'deki Pazar Sohbeti programına da davet ettiklerini ve "evet" yanıtı aldıklarını yazan Hüseyin Gülerce, Nisan ayında Şanlıurfa'da Hz. İbrahim adına gerçekleştirecekleri konferansa Yahudi, Hıristiyan ve Müslüman din adamlarının katılacağını öğrenen Başbakan'ın çok heyecanlandığını da yazdı.

Fethullahçı gurubun, Ecevit'ten sonra Kültür Bakanı İstemihan Talay'ı da ziyaret ettiğini ve bakanın vakfın çalışmalarına maddi ve manevi destek sözü verdiğini de Hüseyin Gülerce'nin sütunundan öğrendik.

Hüseyin Gülerce yazısını, "Ankara ziyareti son derece verimliydi" diye bitiriyor ve yazısında yer alan, "Başbakan, okullar konusunda kendisine medyada sahip çıkılmasından duyduğu memnuniyeti de ifade etti," cümlesiyle Ecevit'e bu konuda destek vermeyi sürdüreceklerini açıkça ifade ediyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır