kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Tam bir görüş birliği'
Koalisyon ortağı üç partinin lideri, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeniden Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesini sağlayacak Anayasa değişikliği konusunda mutabakat tazelediler.

Liderler zirvesinde ANAP'tan gelen tepkiler nedeniyle neredeyse bozulma noktasına gelen uzlaşmanın sürdüğü teyit edildi. Başbakan Bülent Ecevit zirveden sonra "Aramızda herhangi bir sorun yok, tam bir görüş birliği var" dedi. Ecevit, daha önce üç liderin de imzaladığı teklifin milletvekillerinin de imzasına açılmasına karar verildiğini açıkladı. Ecevit, Anayasa değişikliğinin 367 sayısına ulaşacağından umutlu olduğunu da söyledi.

Başbakanlık'ta Başbakan Bülent Ecevit'in makam odasında gerçekleşen zirve toplantısı toplam 2 saat sürdü. Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ve ANAP lideri Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcıları Hüsamettin Özkan, Cumhur Ersümer, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Cenap Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Dışişleri Bakanı İsmail Cem katıldılar. Zirvenin ilk bölümünde Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı konusu görüşüldü. İkinci bölümde ise ağırlıklı olarak Çeçenistan sorunu ve Çeçen mülteciler üzerinde duruldu.

İmzaya açma kararı
Toplantının ardından üç lider birlikte basının karşısına çıktılar ve Ecevit kısa bir açıklama yaptı. Ecevit, "Cumhurbaşkanlığı'na ilişkin Anayasa değişikliği ile ilgili konu fazla vaktimizi almadı. Çünkü bu konuda aramızda herhangi bir sorun yok. İmzalar da derhal toplanmaya başlayacak" dedi.

"Umutluyum"
Başbakan Ecevit'e daha sonra Anayasa değişikliği ile ilgili sorular soruldu. Değişikliğin ne zaman imzaya açılacağının sorulması üzerine Ecevit, "Biliyorsunuz zaten genel başkanlar imzalamıştı. Milletvekillerine de bugünden (dünden) sunulacak, en kısa zamanda bu imzaların toplanacağına güveniyoruz" dedi.

Anayasa değişikliği için gerekli 367 imzanın toplanması konusunda umutlu olup olmadığının sorulması üzerine Ecevit, "Evet çok umutluyum" cevabını verdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır