kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İlk adım atıldı
TBMM Anayasa Komisyonu, değişiklik teklifini 2 Mart'ta görüşecek

TBMM Anayasa Komisyonu, FP ile DYP'nin Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişikliği teklifini 2 Mart perşembe günü görüşme kararı aldı. Komisyon Başkanı, ANAP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, imzaların tamamlanması durumunda bu teklifle, dünkü liderler zirvesi sonrası milletvekillerinin imzasına açılan iktidarın 5+5 teklifinin komisyonda birleştirilebileceğini söyledi.

Halk seçsin teklifini gündeme almayı kasıtlı olarak geciktirmediğini vurgulayan Yalçınbayır, "Komisyon olarak yürütmenin bir organı değiliz" görüşünü savundu. Yalçınbayır, açıklamasında şöyle dedi: "Bu teklifin gündeme alınması sözkonusu iken, aynı konuda ikinci bir değişiklik teklifi hazırlıkları olduğu görülmüştür. ikinci teklif ile birinci teklif arasında maddi ve hukuki rabıta bulunması dikkate alınarak, tekliflerin birleştirileceği düşünülmüştür.

187 imzalı birinci teklif 2 Mart perşembe günü gündeme alınacaktır. Bu arada ikinci teklifin imzaları tamamlandığında, o da gündeme konacaktır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır