kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Hep aynı İtalya

İtalyanlar'ın sert oyunu ve inatçı savunmasını bir defa daha geçemedik. Avrupa Şampiyonu rakibimize tarihteki 700. maçımızda bir kez daha teslim olduk.

Son iki yıldaki 4.resmi maçta da İtalyanlar'a aynı şekilde yeniliyoruz. Gök-Mavililer, pota altını çok iyi kullanıyor. Kısalarını bile boyalı alanda topla buluşturup hem yakın mesafe atışlar buluyorlar hem rakibin dengesini bozuyorlar. Savunmada da rakibin hiçbir oyuncusunu oraya almıyorlar. Sert, pota altına girmeye çalışanı fiziksel olarak cezalandıran bu savunmayla Tanjeviç bu takımı Avrupa şampiyonu yaptı ve aşynı sistemi ortalaması 2.05 olan bir 5'le bile sürdürüyor.

Pota altında bu kadar zorlandığımız bir maçta atıcılarımızın da elleri titreyince 20 tane üçlük atıp sadece birinde çemberi görüp, aslında ilk yarısında çok iyi oynadığımız maçtan 25 sayı mağlup ayrıldık. Şut sokamamıza rağmen ilk yarı 10 sayı farkla önde olabilirdik. Ama Basile'nin mucize atışıyla devreyi 2 sayı geride kapadık. İkinci yarı, ilk devre sıfır çeken Myers'ın 10 dakika içinde 14 sayı ile sürüklediği 22-10'luk bir seriyle başlayan İtalyanlar maçı kopardı gitti.

Dünkü maçın en büyük güzelliği tamamı "biletli" 6 bin basketbolseverin İtalyanlar'ı da alkışlayarak yarattığı mükemmel atmosferdi.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır