kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hülya Avşar'a eşek cezası
Bir programda üniversite öğrencilerine "eşek" diyerek hakaret ettiği için 1 milyar lira ödemeye mahkum edilen Hülya Avşar'ın tazminat miktarı 650 milyona düşürüldü...

Her konuda dobra dobra konuşmasıyla tanınan ünlü oyuncu ve şarkıcı Hülya Avşar'ın bir televizyon programında Mimar Sinan Üniversitesi (MSÜ) öğrencileri için "eşek" demesi, başına dert oldu. MSÜ öğrencilerini, kendisinin "32.Gün" adlı programa katılmasını engellemekle suçlayarak, "Okumakla adam olunmuyor, eşeklik baki kalıyor" diyen Avşar MSÜ öğrencisi Yakup Hakan Sekmen tarafından mahkemeye verildi. Mahkeme, öğrencilere hakaret ettiği gerekçesiyle Avşar'ı 1 milyar lira tazminat ödemeye mahkum etti. Avşar, temyiz istemiyle Yargıtay'a başvurdu. 1 milyarlık tazminatı fazla bulan Yargıtay, dosyayı Sarıyer'e gönderdi. Yerel mahkeme 1 milyar liralık tazminat kararında direnince Avşar, davayı yeniden Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay da kararında direnerek dosyayı bir kez daha Sarıyer'e gönderdi.

DAVA YARGITAY'DA
Sarıyer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, dün bu davayı yeniden gördü. MSÜ öğrencisi Yakup Hakan Sekmen'in katıldığı duruşmada Avşar'ı avukatı Nurtekin Deniz temsil etti. Hakim Abdürrahim Karabağ, Yargıtay'ın tazminat miktarının indirimine ilişkin talebine uyarak, Avşar'ın Sekmen'e ödemesi gereken 1 milyar liralık tazminatını 650 milyon liraya indirdi. Sekmen, hakimin "Tazminatını düşürdük ne diyorsun?" sorusuna "Fark etmez" diye yanıt verdi.

Sekmen, 650 milyonluk tazminat tutarını, parti dışı bir oluşum olan CHP Gönüllüleri Grubu'na bağışlayacağını ifade etti. Sekmen, "Yalnızca bu olayla birlikte doğal reaksiyonumuzu gösterdik" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır