kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İtfaiyede yangın!
İtfaiye çalışanları, "İtfaiyecilik Yasa Tasarısı"nın bir an önce çıkarılması ve erken emeklilik için yürüyüş düzenledi

BELEDİYE-İş Sendikası İtfaiye Şubesi ve İtfaiye Mensupları Derneği üyeleri dün İstanbul Fatih'te bulunan İtfaiye Müdürlüğü önünde eylem düzenledi. Tuzla'da, 13 Şubat 1997 yılında meydana gelen tanker patlamasında yaralandıktan sonra 22 Şubat'ta şehit olan itfaiye erleri İbrahim Koray ve Celil Dağ'ın ölüm yıldönümünde yürüyüş gerçekleştiren yaklaşık 500 kişilik itfaiyeci grubu, Fatih Parkı'nda basın açıklaması okuduktan sonra yürüyüşe geçti.

ŞEHİTLİĞE GİTTİLER
İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünden dönen itfaiyeciler, tanker faciasında şehit olan arkadaşlarının Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarlarını ziyaret ettiler. İtfaiye çalışanları, "İtfaiyecilik, dünyada bir meslek olarak kabul edilirken ülkemizde hala yasal olarak meslek kabul edilmiyor. Gelişmiş ülkelerde bin kişiye bir itfaiyeci düşerken bizde bu rakam 5 bin kişiye bir itfaiyecidir. TBMM Komisyonlarında bekletilen yasa tasarısı bir an önce çıkarılmalıdır" dediler.

BAŞKANDAN DESTEK
Erken emeklilik hakkı isteyen itfaiyecilere, İstanbul İtfaye Daire Başkanı Sabri Yalın da destek verdi. Yalın, "İtfaiyelerin yetki ve sorumlulukları belirlenmemiş. İtfaiye eri olsaydım, ben de yürürdüm. Baş itfaiyecimiz olan Cumhurbaşkanımızın arkadaşlarımıza sahip çıkmasını istiyorum. Cinsel eğitim verilmeye başlanan okullarda yangınla ilgili ders yok" diye konuştu.

CELAL YILDIZ - NEJDET ÇOKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır