kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Depremzedelere Loreena desteği
Ünlü şarkıcı Loreena McKennitt "Live in Paris and Toronto" albümünün Türkiye'deki tüm gelirini depremzedelere bağışladı

KANADALI ünlü şarkıcı Loreena McKennitt, depremzedelere yardım için Türkiye'ye geldi. Albümleri dünya çapında milyonlar satan, Türkiye'de de çok sevilen McKennitt ile Çırağan Sarayı'nda görüştük.

Uzun kızıl saçları, yeşil elbisesi ve iri gümüş takılarıyla çok genç görünüyor ama, aslında 43 yaşında. Dingin, sakin bir ifadesi var; hep gülümseyerek konuşuyor. Oysa hayatında çok taze bir acı var; McKennitt 1.5 sene önce nişanlısını tekne kazasında kaybetmiş. Konu açılınca gözleri doluyor. Sevdiğini kaybetmenin ne demek olduğunu iyi bildiği için de Türkiye'deki depremi duyunca içinde bir şeyler kırılmış. "Türkiye'deki depremi duyunca benim başıma gelmiş gibi hissettim. Bir şeyler yapmak istedim. Bu hemen geçecek bir acı değil. Psikolojik yıkımın düzelmesi zaman alır" diyor.

KOMŞUYA DA DÜŞTÜ
Nişanlısını hatırlatınca "Evet, ben de benzer bir deneyim yaşadım, yeni yeni iyileşiyorum. Unutmak mümkün değil. Ama trajediler olumlu şeylere dönüştürülebilir" diyor. İşte bu düşünceler eşliğinde McKennitt, nişanlısına adadığı "Live in Paris and Toronto" adlı albümünün Türkiye'deki tüm gelirini Kızılay'a bağışladı. Albümün Yunanistan gelirini de, Yunanistan'daki depremzedelere bağışladı.

Gamze REİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır