kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Hizbul-pişman'a tahliye
İçişleri, Hizbullah örgütünü çökerten itirafçı Abdülaziz Tunç'un pişmanlık yasasından yararlanmasını kabul etti.

İSTANBUL Beykoz'da girdiği bir çatışmada ölü ele geçirilen Hizbullah-İlim örgütünün lideri Hüseyin Velioğlu'nun bir dönem sağ kolu olan örgütün bilgisayar arşivcisi Abdülaziz Tunç pişmanlık yasası kapsamında tahliye edildi.

Nisan 1999'da teslim olan Tunç'un duruşması dün Diyarbakır 4 nolu DGM'de yapıldı. Kimlik tespitinin ardından mahkeme başkanı İçişleri Bakanlığı'nın Tunç'un İtirafçılık Yasası'ndan yararlanmak istediğini belirten dilekçesine cevaben gönderdiği yazıyı okudu. Yazıda, Bakanlık, Tunç'un örgütü çökertecek ölçülerde güvenlik güçlerine yardımcı olduğunun belirlendiğini, bu nedenle sanığın yürürlükteki Pişmanlık Yasası'ndan yararlanabileceğini ifade etti.

Bunun üzerine söz alan sanık Abdülaziz Tunç, "Mağdurum, Bakanlığın hakkımdaki görüşlerine katılıyorum. Her zaman yardıma hazırım. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

5 dakikalık bir aradan sonra ek savunma hakkı verilen Tunç, eski savunmasını tekrar ettiğini belirtince mahkeme tahliyesine, duruşmanın diğer tutuklu sanığı Gazi Kavan'ın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Tunç, daha önceki ifadelerinde Hizbullah'ın ne denli büyük bir tehlike olduğuna dikkat çekmiş ve muhtarından milletvekiline kadar örgütün destekçilerinin bulunduğunu belirtmişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır