kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yarar'a iflas şoku
MÜSİAD eski Başkanı Yarar'ın kişisel iflasına karar verildi. Yarar ise Bank Kapital'in yaptığı başvuru üzerine açılan davada, "Gerçek tacir değilim, iflasın reddini istiyorum" dedi

MÜSİAD eski Başkanı Erol Yarar, kredi alacaklısı Bank Kapital'in açtığı kişisel iflas istemli dava sonuçlandı ve mahkeme Yarar'ın kişisel iflasına karar verdi. Yarar ise iflas kararının Ticaret sicilinin vereceği bilgi yerine İTO yönetiminin verdiği bilgiyle alındığını ve temyize gideceklerini söyledi.

Bank Kapital 2 yıl önce 94.5 milyar liralık kredi alacağı nedeni ile İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda Erol Yarar'ın şahsi iflasını istedi. Bank Kapital, Yarar'ın sahibi olduğu Bak Otomotiv Şirketi'ne kullandırılan krediye Yarar'ın kefil olduğunu belirtmişti. İki yıldır süren duruşmalarda Erol Yarar'ın avukatları savunmalarını "müvekkilimiz şirketlere hissedardır, ancak gerçek bir tacir değildir, bu nedenle iflası istenemez" üzerine kurdular. Mahkeme de Yarar'ın tacir olup olmadığını İstanbul Ticaret Odası ve Yarar'ın bir dönem başkanlığını yaptığı MÜSİAD'a sordu. Gelen cevap üzerine iflasına karar verildi. Kişisel iflasına karar verilen Yarar'ın hissedarı olduğu şirketlerin ise iflası istenmedi. Bunun nedeni olarak alacaklı bankaların, şirketlerden elde edilecek gelirlerle alacaklarını tahsil etmesi olarak gösteriliyor. Erol Yarar, yanlış bir karar aldığını belirterek temyize gideceklerini söyledi.

YÜKSEL KOÇ (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır