kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Para biriktirin hisse alın
Devlet Bakanı Recep Önal, "kamu bankası" niteliğinin biteceğini belirterek esnafa "para biriktirin, hisse alın" tavsiyesinde bulundu

Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal, kamu bankalarının özelleştirilmesinden gelir elde etme niyetleri olmadığını, bu özelleştirmeleri de oldu bittiye getirmeyeceklerini söyledi. Önal, KOBİ'ler ve esnaf-sanatkara da seslenerek, "Şimdiden paranızı biriktirin. Kamu bankalarının halka açılacak hisselerine talip olun" dedi.

Halkbank Krediler Yüksek Kurulu'nun basına kapalı bölümünde, konuşan Önal, önümüzdeki günlere damgasını vuracak kamu bankalarının özelleştirilmesine dönük adımlar konusunda şunları söyledi:

"Halk Bankası hepimizin bankası. Ancak kamu bankası niteliği sona erecek. Bizim önerimiz esnaf sanatkarın ve KOBİ'lerin paralarını biriktirip kendilerine arz edeceğimiz sermaye paylarını alması yönünde. Bu durumda bankanın yeni sahipleri, kredi politikasından banka genel müdürünün tayinine, personel sayısından ücretlere kadar geniş bir yetkiye sahip olacaktır.

Halk Bankası hisselerinin ulu orta satılacağı gibi bir düşüncemiz yok. Amacımız bankanın siyasetten arındırılması, yoksa kamu bankalarının özelleştirilmesinden bir gelir bekliyor değiliz."

Kamu bankalarına, devletin sermaye payı aktarmasında güçlükler bulunduğuna işaret eden Önal, özelleştirmeyle sağlanacak yararları ise şöyle anlattı:

"Kamu bankalarının yeniden yapılandırılarak faaliyetlerinin özerkleştirilmesi ve özel hukuk hükümlerine tabi tutulmaları hem halka açılma olanağı tanıtacak hem de bu bankaların kamu finansmanı üzerindeki yükleri de hafifletilmiş olacaktır."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır