kapat

25.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Santana silip süpürdü
Bu yıl Grammy, Woodstock kuşağını ödüllendirdi. Gecenin yıldızı 10 dalda aday gösterilen ve 8'ini toplayan Carlos Santana oldu

Müzik dünyasının Oscar'ı sayılan geleneksel Grammy ödüllerinin 42'ncisi Amerika'nın Los Angeles kentinde yapılan muhteşem bir törenle sahiplerini buldu. Carlos Santana 10 dalda aday gösterildiği Grammy ödüllerinde tam 8 dalda birden ödül aldı. Ödüller 52 yaşındaki ihtiyar kurtun yeniden doğuşuna sahne oldu.

60'lı yıllarda Woodstock konserleri sayesinde ünlenen Santana bu başarısıyla Michael Jackson'ın 1983 yılında elde ettiği bir gecede en çok ödül alma rekorunu da egale etmiş oldu. Meksika doğumlu sanatçı, 2 ay önce aday gösterildiğinde "30 yıldır müzik yapıyorum ilk kez Grammy'ye aday gösterildim" demişti.

Bu yılın çok satan popüler sanatçıları Grammy ödül töreninden elleri boş dönerken 70'lerin yıldızları hakettikleri değeri biraz geç de olsa gördüler. Britney Spears, Ricky Martin, Marc Antony, Backstreet Boys bu yıl hüsrana uğrayanların başında geliyor. Cher, Barry White ve Black Sabbath grubu gibi asırlık çınarlar ise ilk Grammylerini almanın heyecanını yaşadılar. Sting de en iyi pop albümü dalında ödülü aldı.

ESKİLERE RAĞBET VARDI
Eskiden ünlü rockçı Ozzy Ozzborne'un liderliğindeki Black Sabbaht grubu "Iron Man" adlı şarkısıyla en iyi metal performansı ödülünü alırken grubun davulcusu Bill Ward Woodstock kuşağının ödül almasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi ve ekledi: "31 yıl önce takım elbise giyeceğimi söyleseler inanmazdım. Kendimi Black Sabbath'ın davulcusu değil, bir muhasebeci gibi hissediyorum," dedi.

Kim hangi ödülü aldı?

Yılın albümü, şarkısı:
"Smooth" Carlos Santana,

Yeni Sanatçı:
Christina Aguilera

Rock Albümü:
Supernatural, Carlos Santana

Pop Albümü:
"Brand New Day" Sting

Soundtrack Albüm:
"Tarzan" Phil Collins

Dans Kaydı:
' Believe" Cher

Rap Albümü:
"The Slim Shady LP" Eminen

Metal Performans:
"Iron Man" Black Sabbahth

Hard Rock Performans:
"Whiskey in the Jar" Metallica

Grammy Efsane Ödülü:
Elton John


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır