kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Her gecenin bir sabahı var"
DYP lideri Tansu Çiller, Adalet Partisi'nin (AP) 39. kuruluş yıldönümü nedeniyle dün partisinin Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Demokrat Parti ve Adalet Partili eski milletvekillerinin de hazır bulunduğu toplantıda, kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. Toplantıya son seçimlerde Parlamento dışı kalan Aydın eski milletvekili İçişleri eski Bakanı Nahit Menteşe de katıldı. AP'nin, Türk demokrasi tarihinin şerefli bir damgası olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Çiller, DYP'nin bu partinin devamı olduğunu söyledi. 1960 ihtilali sonrası kurulan AP'nin, halkın ve demokrasinin mücadelesini verdiğini söyleyen Çiller, bu davanın bayraktarlığını bugün de DYP'nin yaptığını söyledi. Çiller, "Bize teslim edilen demokrasi bayrağını dün düşürmedik, bugün de düşürmeyeceğiz. Aslımızı o gün inkar etmedik. Bugün de inkar etmeyiz" dedi.

YILMAZ'A ELEŞTİRİ
DP ve AP misyonundan gelen anlayışla, demokrasi dışında hiçbir çıkar tanımı yapmadıklarını belirten Çiller, Türkiye'nin yeni binyıl ufkuna da geçmişte olduğu gibi, yine kırat atın damgasını vuracağını söyledi. Herkes için tam demokrasi istediklerini vurgulayan Çiller, Türkiye'nin bunun için siyaset anlayışını değiştirmesi gerektiğini de vurguladı. Çiller, "Türkiye, kendi bindiği dalı kesen, siyaseti kan davası haline getiren, rakibi tasfiye için herşeyi mübah gören anlayışı bertaraf etmek zorundadır" diye konuştu. Çiller konuşmasında üstü kapalı olarak, ANAP lideri Mesut Yılmaz'ı da eleştirdi. DP, AP ve DYP'nin, demokrasi mücadelesini anlatan Çiller, şöyle konuştu: "Ne mutlu ki, yanılan biz olmadık. Ray değiştiren, koltuk uğruna demokrasiyi satan, milli iradeyi gasp eden, biz olmadık. Demokrasi yolundan sapmadık, dönmedik." Çiller konuşmasını DYP'nin yeniden iktidara ulaşacağı vaadi ile noktaladı. Çiller, "Her gecenin bir sabahı vardır. Aldığımız dersler, kazandığımız tecrübeler, kazancımızdır. Kin ve husumet sahibi değiliz. Birlik içinde yeniden zirveyi bulacağız" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır