kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Peynirli sufle
MALZEMESİ:
* 250 gram beşamel sos
* 4 yumurtanın sarısı
* 6 yumurtanın akı
* 1 kaşık Dijon hardalı
* 60 gram gravyer peyniri
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 fincan un

Beşamel sos için:
* 1 su bardağı süt
* 2-3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* Arzuya göre bir miktar dövülmüş fındık

HAZIRLANIŞI:
Beşamel sos için, erittiğiniz tereyağına, karıştırarak unu ilave edin. Bir miktar dövülmüş fındık ekleyin, yine karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edin. Ayrı bir kapta hafifçe çırpılmış yumurta sarılarını ilave edin. Yine karıştırarak bir süre sosu ateşte koyultun. Beşamel sos koyu bir krema kıvamı aldığında ateşten alıp, hardal ve rendelenmiş gravyer peyniri ilave edin. Ilınmaya bırakın. Sufle kaplarının içini yağlayın ve boşluk kalmayacak şekilde unlayın. Ilınan karışımı sufle kaplarına dökün. Isıtılmış, 200 derecedeki fırında 15-18 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır