kapat

12.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Kıyak"a şartlı onay
Süleyman Demirel kıyak emekliliği onayladı ancak Anayasa Mahkemesi'nin bir önceki yasayı iptal gerekçesine göre kararını değiştirebileceğini söyledi

Kamuoyunda "kıyak emeklilik" olarak bilinen kanun Cumhurbaşkanı Demirel tarafından anayasal sürenin dolmasına saatler kala dün onaylandı.

Demirel, yasayı onaylarken, emekli milletvekillerine getirilen "temsil tazminatını" görmezden geldi ve yasanın bugünkü milletvekillerine de emekli milletvekillerine de artış getirmediğini belirtti. Onay kararını şarta bağlayan Demirel, daha önce çıkarılan Kıyak Emeklilik Yasası'nın iptal edilmesine rağmen Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının açıklanmadığına dikkat çekti. Demirel, açıklandığında gerekçeyi inceleyeceğini ve yasanın Anayasa Mahkemesi'nin iptal gerekçelerine ters düşmesi halinde Anayasa Mahkemesi'nde iptal davası açabileceğini bildirdi.

İNCİTİCİ TARTIŞMALAR
Demirel, başta emekli milletvekilleri olmak üzere bazı kişilere getirdiği imtiyazlı maaş sistemi nedeniyle büyük tepki yaratan kanunu neden imzaladığını açıklarken, emekli milletvekillerinin halen 720 milyon lira maaş aldıklarını, ancak Anayasa Mahkemesi'nin 4234 sayılı kanunu iptal etmesi nedeniyle bu maaşın tehlikeye girdiğini bildirdi, emekli milletvekillerinin mağduriyetini önlemek için yeni kanunu onayladığını vurguladı.

Demirel, milletvekillerinin özlük haklarıyla ilgili tartışmaların çoğu kere incitici olduğuna ve demokratik rejimin kalbi durumundaki TBMM'yi kurum olarak yıprattığına da dikkat çekti, soruna kalıcı bir çözüm getirilmesi gerektiğine inandığını belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır